Politika

“Zdrava Srbija” protiv otvaranja rudnika litijuma

“Ono što je osnovna smetnja budućem razvoju turizma na teritoriji opštine Loznica, ali i čitave Zapadne Srbije, jeste potencijalno otvaranje rudnika litijuma kompanije Rio Tinto u ovom kraju, tako da će Zdrava Srbija svakako stati u odbranu i zaštitu životne sredine i prava na zdrave uslove života stanovništva ovog dela Srbije. Ako se ovde naruši životna sredina, tu neće biti budućnosti ni za njene stanovnike, ni za sav biljni i životinjski svet”, odgovorio je predsednik Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović na pitanja građana koji su prisustvovali otvaranju kancelarije stranke u Loznici.

Činjenica je da je budućnost Srbije zavisi i od stanja u Zapadnoj Srbiji, nastavio je Stamatović, jer ovde imamo zdrave prirodne resurse i sve drugo što ide uz reku Drinu.

“Zdrava Srbija to može da promoviše, može i ovde da prenese pozitivna iskustva iz Čajetine i Zlatibora u smislu razvijanja turizma i stočarstva. Interes građana nam je uvek na prvom mestu, tako da ćemo uvek osluškivati njihove želje i nikada nećemo dozvoliti da bilo šta drugo bude razlog donošenja odluka koje ne bi bile u skladu sa voljom građana lokalnih sredina, regiona i cele Srbije”, ističe se u saopštenju Zdrave Srbije.

Comments

comments