Politika

Zelenović: Ako SNS bude imala dovoljno glasova Šabac preuzima čovek koji je robijao

Foto: N1

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović upozorio je da “ukoliko Srpska napredna stranka (SNS) bude u Šapcu imala dovoljno glasova, Milan Ostojić zvani Sandokan, koji je robijao za najteža kriminalna dela, preuzima vlast i postaje gospodar Šapca”.


Zelenović je, na konferenciji za novinare, objasnio da je njegova dužnost da to saopšti gradjanima Šapca koji treba da znaju “u kakvoj se opasnosti grad nalazi jer je Ostojić vodja kriminalne grupe čiji su članovi u maju 2013. godine osudjeni na ukupno  83 godine zatvora zbog pet ubistava, trgovine drogom, reketiranja gradjana i pljačke pošte”.

“Sandokan, za koga je tada utvrdjeno da je organizovao ovu grupu i donosio sve odluke, osudjen je prvobitno na 20 godina zatvora, da bi mu nakon toga kazna bila prepolovljena”, naveo je Zelenović.

On je takodje danas saopštio presudu Apelacionog suda po kojoj je nevin.

“Posle tri godine procesa koji se vodio protiv mene, evo i konačne presude koja je pravosnažna i koja kaže da ja nisam kriv, dakle, ja sam nevin čovek”, rekao je Zelenović.

On je trogodišnji sudski proces okarakterisao kao bespravnu kampanju koja je trebalo da ga diskredituje kao gradonačelnika i da baci ljagu na grad.

Podsetio je i na izvestaj revizora u kom se zaključuje da nije bilo štete po budžet grada Šapca niti bilo kakvog krivičnog akta koji bi do toga doveo.

Izvor: glas šumadije

Suština je u tome, kako je Zelenović naveo, da SNS od 2014. godine pokušava da prekomponuje vlast u Šapcu.

“Pošto nisu uspeli da kupe odbornike i osvoje većinu u Skupštini grada, počeli su da zloupotrebljavaju institucije. Podsetiću vas na harangu protiv sudije Biljane Mraović koja je donela oslobadjajuću presudu u prvom stepenu u postupku koji se vodio protiv mene, na pismo Društva sudija kojim se upozorava na političke pristiske na sudije u Šapcu od strane predsednika suda Maletića i zvaničnika SNS-a, na reči sudije Mršić koja kaže: ‘Moraš da nadješ način da osudiš Zelenovića jer to dugujemo Srpskoj naprednoj stranci’. Pa kakav je to sud”, upitao je Zelenović.

On je dodao da je sudija Maletić, predsednik suda, na štandu SNS-a delio propagandni materijal ove stranke.

Gradonačelnik Šapca je naveo da je sada došla na red nova faza koja je i za njega neverovatna, a to je da je “Sandokan prvi čovek režima koji upravlja SNS-om u Šapcu”.

“Dotle je došlo. Uloga Sandokana je da sejanjem straha obezbedi da nijedan kapilarni glas ne umakne šabačkim naprednjacima, i da se on pojavljuje kao strašilo kod uticajnih ljudi Šapca. On znači služi kao strašilo da bi se osugurao svaki kapilarni glas. Ovo pouzdano saznanje smo dobili od naših aktivista na terenu koji su dobili pretnje, da, ako ne glasaju za SNS, Sandokan će se pozabaviti njima”, naveo je gradobačelnik Šapca.

On je zaključio da je “notorna istina da je Sandokan, koji je inače sudskom odlukom ranije pušten iz zatvora, glavni čovek Srpske napredne stranke u Šapcu koji bi, prema naprednjačkom planu trebalo da postane prvi čovek Šapca”.

Izvor: Beta

Comments

comments