Politika

Žestoka optužba: “Braća Vučić su proslavila u Beču prvu milijardu evra”

– Javna je tajna da se u Srbiji preuzimaju firme od uspešnih biznismena, napisao je na svom Fejsbuk nalogu predsednik opštine Čajetina Milian Stamatović i lider Zdrave Srbije. Prema Stamatovićeim rečima, braća (Vučić) su nedavno u Beču proslavila prvu milijardu evra koju su stekli na ta način.

– Braća su proslavila u Beču prvu milijardu evra, oteli su mnoge firme, reketiraju, ucenjuju, prate i prisluškuju porodice, decu, žene neistomišljenika, otimaju banje, žele i Zlatibor…” ovo i mnogo toga imam prilike da čujem u razgovoru sa poslovnim ljudima, koji su nažalost preživeli i doživeli da im neko uzima firme, da im ne da da investiraju. Zaista ne mogu da ostanem nem na ova i mnoga druga saznanja, koja su javna tajna u Srbiji. Možda bi bilo bolje za mene da živim ružičasti život sa Pinka, ali to ipak ostavljam onima koji veruju da je Srbija Švajcarska, a da je Vučić nekakav spasitelj i mučenik bez dinara u džepu koji spava i jede jednom godišnje, napisao je Stamatović.

O preuzimanju firmi od strane Vučića i njegovih saradnika, prvi je progovorio prošle godine nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić u intervju za nedeljnik NIN.

– Vučićevi najbliži saradnici, braća i kumovi, kontrolišu softversku industriju, izgradnju puteva, trgovinu strujom i poljoprivredu. Vučić stvara ekonomsku moć koja bi trebalo da njegov poraz na izborima učini irelevantnim, jer će imati sve poluge upravljanja zemljom u svojim rukama…

(Izvor: Ozonpress)

Comments

comments