Politika

Živković o RTS-u: “Javni servis” nije Vučićeva kućna televizija

– Radio televizija Srbije svojim informativnim programom kao da se kandiduje za kućnu televiziju Aleksandra Vučića, poput televizija Pink i Happy, na kojoj on priča šta hoće, postavlja sam sebi pitanja, ignoriše novinare, pa čak opominje i kamermane – rekao jeZoran Živković, predsednik Nove stranke, za TV N1.

Komentarišući Inicijativu opozicionih političkih organizacija upućenu RTS-u i REM-u, kojom se zahteva ravnopravan medijski tretman svih političkih aktera, a koju je potpisala i Nova stranka, Živković je rekao da se nada da će ona uticati na rukovodstvo Javnog servisa, koje se i samo nekada borilo protiv zloupotrebe medija.

– To je pitanje za ljude koji vode RTS, a koji su nekada bili protiv Miloševićevog režima i borili se protiv tadašnje zloupotrebe medija. Dakle, pitanje za generalnog direktora Dragana Bujoševića, kao i članove Upravnog odbora RTS-a, jeste: šta se to promenilo u poslednjih 20 godina? Šta se to dogodilo pa oni danas, posle dve decenije, Javni servis vraćaju u isto ono stanje protiv kojeg su se nekada borili?

Živković je ocenio da mediji svakako utiču na rezultate izbora, a najviše Javni servis, kao medij od najvećeg uticaja. Stoga, navodi on, sudeći po sadašnjem informativnom programu RTS-a, evidentno je da je taj „kućni video Aleksandra Vučića u funkciji njegove kampanje“. On je dodao i da se takva kritika ne odnosi na celokupan program Javnog servisa, koji je, ukoliko se izuzme informativni deo, jako dobar.

Na pitanje da li smatra da će ga posle oštre kritike RTS pozivati u emisije, Živković je rekao da ne misli, ali da to ništa i ne menja, budući da već pet-šest godina nije dobio nijedan poziv za gostovanje na Javnom servisu:

– Otkad je osnovana Nova stranka, ja sam nepoznat Javnom servisu. Ni u jednoj emisiji nisam bio, osim u lažima političkih protivnika i prenosima skupštinskih sednica.

(Izvor: Novastranka.rs)

Comments

comments