PolitikaUncategorized

Živković: Odložiti izbore za mesec dana

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas, da mere povodom proglašene pandemije koronavirusa koje je Vlada Srbije danas donela nisu dovoljne, već da mere moraju biti mnogo odlučnije, uključujući i razmatranje odlaganja održavanja izbora koji su raspisani za april.

Kako Živković navodi, mere koje su danas proglašene nisu dovoljne, i posavetovao “da se u borbi protiv širenja zaraze mora reagovati mnogo odlučnije”.

Živković je predložio da se odmah prekine nastava u svim obrazovnim institucijama, od osnovnog do najvišeg nivoa obrazovanja, “jer je to najbolja preventiva”, kao i da se uvede stroža lekarska kontrola u obdaništima.

“Na prijemu dece mora da bude lekar koji će pregledati svako dete i utvrditi da li je neko ugroženo ili postoji opasnost i od zaraze druge dece. Neophodne su i jake restrikcije svih manifestacija”, rekao je Živković.

Ranije danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić zabranio je skupove u javnim zatvorenim prostorima sa više od 100 ljudi, ali nije otkazao nastavu.

Takođe, “kao jedna pametna mera u interesu građana, izbori treba da se odlože za mesec dana, kao i sve izborne radnje, rokovi i kampanja, kako bi svi eventualni učesnici na izborima imali jednak status i uslove, a da se pri tom, pre svega, građani zaštite od moguće zaraze”, navodi se u saopštenju Nove stranke.

Comments

comments