Politika

“ZNAČI, NIKOG NISAM ZGAZILA”: Doktorka PRELETELA U SNS zbog specijalizacije, sve priznala i dala NEVEROVATNO objašnjenje!

Čačak ovih dana potresa svojevrstan skandal sa preletanjem doktorke Tanje Stovrag, koja je bila deo odborničke grupu “Za napredniji Čačak” u – SNS. Preletači nisu nova pojava na srpskoj sceni, ali u slučaju odbornice iz Čačka jeste to što je javno priznala da je “trgovala” da bi dobila subspecijalizaciju, a onda sugrađanima objasnila da to nije “nečasno” i da će i oni od toga imati koristi?!

Na optužbe bivših kolega da je sve učinila zbog obećane subspecijalizacije i to bez konkursa, Stovrag se nije mnogo obazirala. U kameru je ispričala “svoju stranu priče”.

– To je nešto što se čeka decenijama, a drugi gradovi su to već sproveli. I sa konkursom i bez njega, prva sam na listi. Znači, nikog od kolega nisam zgazila – izjavila je Stovrag za medije nakon skupštinskog zasedanja, navodeći da ne zna da li bi joj subspecijalizacija bila dodeljena da nije prešla u redove naprednjaka.

PROČITAJTE JOŠ: MEŠTANI RAKITE PRESTRAVLJENI, DVOJICA SA BEJZBOL PALICAMA ŠETAJU SELOM I MALTRETIRAJU LJUDE!

Stovrag, koja je inače dobila subspecijalizaciju u oblasti gastroenterologije, je prelazak u redove odborničke grupe SNS okarakterisala kao “nešto će biti u interesu građana Čačka i da je uzela samo ono što je dugo čekala”. Međutim, njen glas bio potreban kako se obezbedio kvorum vladajućoj većini u gradskoj skupštini.

– Za sebe ništa specijalno nisam uzela, a što nije bilo zasluženo i godinama čekano. Ovo je jedina trgovina koja će biti meni od koristi ali i građanima. Neobičan transfer, ali ako je neko prepoznao da je to potrebno gradu ja ću mu dati podršku. Mirno spavam, bez imalo griže savesti. Vrlo je časno, iako ljudima koji nisu upoznati možda deluje kao da je to nečastan potez –kazala je dr interne medicine Tanja Stovrag.

Ovaj čin izazvao je veliku pažnju javnosti u Čačku. Dr Aleksandar Radojević (na slici iznad), šef odborničke grupe “Za napredniji Čačak” kazao je da je nedopustivo da subspecijalizacija bude dodeljena, a da prethodno ona nije javno ponuđena i ostalim kolegama.

– To je nešto što je sramota. Trgovina je bila takva da je Stovrag tražila subspecijalizaciju kako bi dala svoj glas vladajućoj većini. Bez konkursa tako nešto nije moguće dobiti – rekao je Radojević.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) NEKA NEKO UVEDE OSKARA ZA NAJGORU GLUMU I NEKA GA DODELI VUČIĆU!

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini Čačka (detalj iz grada možete videti na slici ispod), Aleksandar Maksimović, smatra da Tanja Stovrag nije pristupila vladajućoj većini zbog subspecijalizacije koja joj je obećana, već zbog nezadovoljstva stanjem u grupi “Za napredniji Čačak“, na čijoj je listi dobila odbornički mandat.

– Ona nije direktno prešla iz njihove odborničke grupe kod nas, već je jedno vreme delovala kao nezavisni odbornik, da bi na 25. sednici u pisanoj formi izrazila želju da pristupi našoj odborničkoj grupi. Ne vidim da je ta subspecijalizacija, koju svi pokušavaju da nametnu kao osnovni motiv za njen prelazak u našu odborničku grupu bio pravi razlog – rekao je.

Maksimović, naglasivši da ne zna da li joj je neko obećao subspecijalizaciju i da li ju je uopšte dobila.

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA ĆE BITI SA ZORANOM, TATJANOM I IVANOM?!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments