Izbor UrednikaPolitika

Zorana Mihajlović i borba protiv naprednjaka

U SNS je gotovo nemoguće čuti bilo kakvo različito mišljenje, ili bar bilo kakvo mišljenje koje ne dolazi iz glave Aleksandra Vučića. Ostali funkcioneri uglavnom služe da izgovore ono što AV misli, klimaju glavom kada im se naredi, glasaju kada čuju zvuk zvona i nedvosmisleno veličaju i hvale lik i delo svog predsednika u svim mogućim i nemogućim prilikama.
Izuzetak ipak čini i to već duže vreme Zorana Mihajlović. Potpredsednica vlade i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infastrukture ne ustručava se da kaže svoje mišljenje, raspravlja se sa ostalim funkcionerima i koalicionim partnerima pa čak i da pravi scene u javnim nastupima i to (bar za sada) bez ikakvih ozbiljnijih posledica.

Najnoviji incident u režiji ministarke Mihajlović videli smo na nedavno održanoj sednici parlamenta kada se žestoko sukobila sa predsednicom skupštine Majom Gojković.

Naime, Maja je izjavila kako je odgovornost za “zakasnelo” zakazivanje prebacila na ministarstvo Zorane Mihajlović. U tom trenutku ministarka se okrenula i odbrusila predsednici parlamenta:

– Lažeš! Zašto lažeš?

– Ja se tebi ne mešam u rad ministarstva, a nećeš ni ti u to kako ja vodim parlament – uzvratila je kroz zube Gojkovićeva.

Nakon ove rasprave, predsednica parlamenta je napustila sednicu i nije se vraćala, dok je Zorana Mihajlović samo kratko prokomentarisala da njih dve ipak nisu u sukobu.

Podsetimo, Mihalovićeva je i ranije imala otvorene rasprave sa ostatkom SNS-a i njenim koalicionim partnerima.
Početkom meseca videli smo prevrtanje očima u toku govora Ane Brnabić na godišnjoj konferenciji i predstavljanju izveštaja “Duing biznis 2018: Jačanje konkurentnosti”.

Pre toga, u septembru, imala je okršaj i sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom kada je izjavila da mediji imaju pravo da tragaju za odgovorima koji su od interesa za javnost i da nadležni organi, ako je potrebno, ponovo ispitaju “slučaj Vulin” (tetka iz Kanade).

Zorana nije štedela ni ostale članove vlasti, pa su se tako na njenoj meti našli i Tomislav Nikolić, Ivica Dačić, Milutin Mrkonjić, Zoran Đorđević, pa čak i patrijarh Irinej i kineski inverstitori iz firme “Šandong”.

Povratna reakcija prema njoj iz vrha SNS, a pri tom kada kažemo “vrha SNS” mislimo na sam vrh – odnosno na Aleksandra Vučića je izostala.

Predsednik se uglavnom nije oglašavao i ni na koji način pokušao da urazumi buntovnu ministarku, ali zato njegovi trbuhozborci u vidu tabloida i niže rangiranih funkcionera stranke pucali su iz svih oružja u pravcu Mihajlovićke pozivavši neprestano da se ukloni kako iz Vlade tako i iz SNS-a.

Koja je pozadina svih ovih sukoba i koji će ishod biti ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo, ali želimo ministarki Mihajlović da ne odustaje i da nastavi da gazi po ostatku brloga od svoje partije, jer ako ništa drugo, veoma je zanimljivo.

 

Comments

comments