Politika

ZVANIČNO: Toni Bler savetuje i Vučića i Haradinaja

Vlada Kosova platila je kompaniji Šeri Bler, supruge Tonija Blera, 500.000 evra za pravno savetovanje o Specijalnom sudu, tvrde iz prištinske televizije T7, prenosi Gazeta Express.

Kako piše portal KoSSev, iako su svi ugovori Vlade Kosova sa međunarodnim kompanijama poverljivi, kosovski ministar pravde, Abelard Tahiri, potvrdio je za T7 da vlada Kosova dobija savetodavne usluge o tome kako da se ponaša prema Srbiji u ovom procesu.

Pored toga, navodi portal, Kosovo ima i savetnike u vezi sa dokumentima i pravilima rada Specijalnog suda.

Prištinska televizija javlja i da je rukovodeća jedne od dve kompanije koje savetuje kosovsku vladu o pitanjima vezanim za Specijalni sud, Šeri Bler, žena bivšeg premijera Velike Britanije.

Reč je o kompaniji “Omnia Strategy” koja već, kako tvrde, devet meseci savetuje Vladu Kosova, a čiji je ugovor na pola miliona evra nedavno istekao.

Premijerka Srbije je, komentarišući tvrdnje medija da insitutut Tonija Blera traži savetnike za Vladu i upitana da li je Vlada Srbije sklopila ugovor sa tim institutom, rekla da je Blerov institut pomagao Vladi Srbije kada su se osnivali “diliveri junits” u okviru kabineta Aleksandra Vučića, kada je bio premijer, a da je ona nastavila tu praksu.

(Izvor: N1)

Comments

comments