KoronaPolitika

“1 od 5 miliona” protestuje sutra u 12 časova ispred Skupštine!

Pokret “1 od 5 miliona” objavio je na svom zvaničnom tviter nalogu da će se članovi tog Pokreta sutra u 12 časova nalaziti ispred zgrade Narodne skupštine Republike Srbije kako bi režimu uputili poruku: UKINITE TAMNICU! U to vreme, podsećamo, unutar skupštinske zgrade biće u toku sednica, prvo zasedanje parlamenta od uvođenja vanrednog stanja.

Po svemu sudeći, ovo će biti protest pod posebnim merama, imajući u vidu mere za suzbijanje koronavirusa.

Naime, iz Pokreta su naveli da će do Skupštine došetati poštujući mere borbe protiv koronavirusa – sa maskama i držeći distancu od 2 metra. Poručili su građanima da “ukoliko i njih put nanese u to vreme ispred Skupštine”, da se svi drže istih mera, jer “nisu građani ti koji su neodgovorni”, već vlast.

Zato što nam je dosta toga da nas prave budalama. Dosta nam je toga da nas tamniče kao da smo bedni crvi bez kičme, bez glasa, bez ikakvih prava. Mi smo ljudi.

Nećemo da ćutimo na to da na nas – odgovorne građane – svaljuju krivicu za sopstvenu nesposobnost čija je cena žrtvovanje ljudi, naših starih u gerontološkim centrima, naših medicinskih radnika koji živote svih nas brane. Dosta nam je toga da nas dele na građane prvog i drugog reda.

Nećemo još jedno četvorodnevno tamničenje dok se “podobni” slobodno šetaju.
Zatvorili su nas. Zatvorili su institucije. Ovo nije samo udar na državu, ovo je udar na razum, na kičmu, na zdravlje – i mentalno i fizičko
”, navodi “1 od 5 miliona” u objavi na društvenim mrežama.

Pokret je naveo da će do Skupštine došetati kako bi mirno i dostojanstveno tražili ukidanje tamnice. “Policijski čas ne sme da traje duže od 12 sati na dnevnom nivou. Roditeljima sa decom omogućiti dodatno vreme za šetnju od 18h do 20h svakog dana”, navodi Pokret.

“Ako i vas put nanese u utorak u 12h ispred Skupštine, ne zaboravite da se držimo mera zarad zdravlja svih:

Maske na lice, rukavice na ruke, međusobno rastojanje od 2 metra. Jer nismo mi ti koji su neodgovorni”, poručio je “1 od 5 miliona”.

Celu objavu pokreta “1 od 5 miliona” možete pogledati na linku ispod:

Comments

comments