Zabava

16 razloga za svakodnevni seks

Dobro je praktikovati vođenje ljubavi što češće, a stručnjaci su objasnili zašto. Tu su odlični razlozi zašto da se bacite u naručje svojeg partnera i uživate u onome što vam je priroda podarila

Redovan seks donosi sreću, dugovečnost i dobro zdravlje pa zašto ga onda ne praktikovati češće? Ovde su odlični razlozi zašto je dobro imati seks baš svaki dan, ili barem što učestalije:

Smanjuje stres – duboko disanje tokom seksa smanjuje osećaj stresa. Takođe, tada se pojačano proizvode hormoni sreće, što je odlično u borbi protiv teskobe i depresije.

To je odlična vežba – kalorije se tope, a mišići jačaju. Testosteron koji se proizvodi tokom seksa čini kosti i mišiće jačima.

Snižava krvni pritisak – Grljenje i seks su odlični za snižavanje krvnog pritiska jer umiruju.

Jača imunitet – redovan seks smanjuje šanse za dobijanje, npr. gripa i prehlade, jer jača imunitet. Naime, nivo imunoglobina A, antigena zaduženog za borbu protiv bolesti, tada se povećava.

Doprinosi mladolikom izgledu – seks tri puta nedeljno može da vas pomladi za deset godina.

Srce je zdravije – kako se tokom seksa topi višak kilograma, to ima odličan uticaj na srce i šanse za srčani ili moždani udar su manje.

Smanjuje bol – stručnjaci kažu kako seks smanjuje nivo određenih tipova bola. Npr. istraživali su obolele od artritisa i pacijenti koji su imali redovan seks, manje su osećali bol.

Jača poverenje i intimu među partnerima – seks povećava razinu oksitocina u telu – hormona zaduženog za sreću i ljubav koji pomaže partnerima da se zbliže.

Šanse za rak su manje – redovita ejakulacija snižava šanse za razvoj raka prostate, kažu stručnjaci.

Jača mišiće karlice – redoviti seks doprinosi stvaranju jačih mišića karlica. Uz to, mokraćni kesa i creva će raditi kako treba.

Zdravija prostata – ejakulacijom izlazi tekućina koju prostata proizvodi, a ako nema seksa, ona se zadržava zbog čega prostata može da nabubri, a to uzrokuje mnoge probleme.

Za bolji san – povećani broj otkucaja srca opušta, a opuštanje je najbolji put do dobrog sna.

Redovan ciklus – seks navodno može uticati na redovnost menstrualnog ciklusa, možda upravo zato što opušta i smanjuje stres.

Protiv erektilne disfunkcije – učestali seks, a time i veći broj erekcija, osiguravaju dobar protok krvi kroz penis, što doprinosi tome da tkivo ostaje zdravo.

Dugovečnost – zdravo srce, jači mišići, bolji protok kiseonika telom i sreća, samo su neki od faktora odgovornih za duži život.

Sperma je zdravija – redovnim seksom novi spermatozoidi uredno zamenjuju stare u testisima pa je kvalitet sperme bolji.

Comments

comments