Društvo

6 godina Vučićevih pregovora u Briselu – “Na Kosovu nemamo ništa”

Puno polemike izazvala je, na prvi pogled veoma čudna izjava lidera Srpske Napredne Stanke da Srbija na Kosovu “nema ništa” i da bi jedan metar te teritorije bio uspeh.

Ne samo da je ova izjava sramotna, skandalozna i predstavlja najgrublje kršenje Ustava Republike Srbije, već ona dokazuje i svu nesposobnost pregovaračkog tima koji (naravno potpuno neuspešno) već 6 godina predvodi upravo Aleksandar Vučić

Posle toliko pregovaranja, posle famoznih “5:0”, kako smo spali na to da sada odjednom nemamo ni taj jedan jedini metar?!

Vrlo lako, potpisivanjem Briselskog sporazuma, Vučić je Albancima predao “sever” na tacni.

Ukinuo je srpske institucije, postavio čvrstu granicu, dodelio im pozivni broj i sada kada je shvatio da je doživeo debakl, radi jedino što i zna da radi – prebacuje odgovornost na nekog drugog.

Strategija koju ima šef naprednjačkog kartela nije da mi bilo šta postignemo na tim pregovorima – on je svojim zapadnim prijateljima davnih dana obećao potpis, već 6 godina sve radi u tom pravcu i sada kada je došlo vreme da čin i ozvaniči, pokušava i rukama i nogama da prebaci odgovornost na nekog druga – a koga drugog do “bivši režim”.

Nije “bivši režim” bio sjajan da se odmah razumemo, sasvim logično jer ne bi bio “bivši”, ali ovolika količina licemerja je apsolutno za svaku osudu. Umesto da narodu predstavi svoju konkretnu strategiju, da znamo za šta se borimo i da tome budemo posvećeni, spali smo od “Vučićeve borbe za Kosovo”, do njegove omiljene “Vučićeva borba za rejting”.

I ova izjava je zapravo vrlo važan deo te borbe.

Comments

comments