Politika

8 pitanja za Vladu Srbije posle stravične nesreće kod Niša

U teškoj nesreći koja se jutros dogodila na auto-putu kod Doljevca poginula je jedna žena, a pet osoba je povređeno. Među povređenima je i direktor “Koridora Srbije” Zoran Babić.

Do stravičnog sudara je došlo na naplatnoj rampi kada je automobil u kom se nalazio Babić, usled velike brzine i guste magle koja je smanjila vidljivost na 15 metara, promašio kanal za elektronsku naplatu i udario u vozilo koje je na rampi čekalo na naplatu putarine. Stradala žena je sedela na zadnjem sedištu tog vozila, vezanog pojasa. Vatrogascima je trebalo nekoliko sati da izvuku njeno telo iz olupine smrskanog “opela”, a auto koji se nalazio ispred je od siline udara odleteo nekoliko desetina metara ispred ostalih.

PROČITAJTE JOŠ: ORGANIZATORI PROTESTA U KM PORUČILI ĐURIĆU: AKO NAM SE NEŠTO LOŠE DOGODI, TI SI ODGOVORAN!

Kako “Blic” saznaje, Babić je u sudaru zadobio otvoren prelom butne kosti i pršljena i, kao i ostali povređeni, prebačen je u Klinički centar Niš, gde mu je urađena dijagnostika. Nakon toga je u svesnom stanju, sanitetom, krenuo ka Urgentnom centru u Beogradu.

Prema informacijama iz Niša, niko od povređenih nije životno ugrožen, a osim Babića, teške povrede je zadobila žena M. A, koja ima povrede grudnog koša i prelom rebara. Vozač D. S. (35) zadobio je lakše povrede, kao i S. S. (64) i S. A. (48), koji imaju ogrebotine i nagnječenja.

Direktor “Koridora” je nakon tragedije koju je izazvao njegov vozač dao za medije šaljivu izjavu kojom je poručio: “Živ sam, još ću vas gnjaviti! Dobro sam prošao.”

PROČITAJTE JOŠ: ŠARČEVIĆEVO VREĐANJE PROFESORA NE SME DA PROĐE NEKAŽNJENO!

Gospodine Babiću, drago nam je da ste dobro. Ne znamo da li ste prilikom davanja ove izjave znali da u nesreći nisu svi prošli tako dobro kao vi. Možda su vam tek kasnije rekli da je brza vožnja Vašeg vozača uzela jedan nevini život.

Dok čekamo da se oporavite i nadležnima date sve izjave bitne za istragu, Vladi Srbije postavljamo sledeća pitanja:

1. Da li je prilaz naplatnoj rampi kod Doljevca propisno obeležen signalizacijom za slučaj magle?

2. Da li će javnost imati uvid u snimak kamera?

3. Da li je vozač koji je kriv za izazivanje nesreće priveden na saslušanje?

4. Kojom brzinom se kretao automobil Vlade Srbije kad se zakucao u kolonu?

5. Zbog čega Zoran Babić nije primljen na lečenje u Kliničkom centru u Nišu, otvorenom uz epitet “najsavremenijeg u ovom delu Evrope”, već je van životne opasnosti, o trošku građana prevezen sanitetom u Beograd?

6. Hoće li Zoran Babić biti smenjen na mestu direktora “Koridora Srbije”?

7. Hoće li Zoran Babić nakon niza afera biti udaljen iz državnih institucija?

8. Hoće li Vlada Srbije biti odgovorna za reprizu slučaja “Dragan Veselinov” ili će konačno pokazati da joj je poštovanje i sprovođenje zakona na prvom mestu?

PROČITAJTE JOŠ: AUTOGOL: AUTO ZA KOJI FILIPOVIĆ TVRDI DA GA JE OŠTETILA OPOZICIJA – UOPŠTE NIJE NJEGOV!

(izvor: Noizz.rs / Dragana Pandurević)

Comments

comments