Društvo

(VIDEO): Još 3 grada se priključuju protestima, a pogledajte kako je juče bilo u Zrenjaninu, Trsteniku i Kuršumliji

Novo okupljanje građana Kruševca u okviru protesta „1 od 5 miliona“ zakazano je za večeras, dok će prvo okupljanje građana Aleksandrovca i Brusa biti održano sutra u tim opštinama, najavljeno je na društvenim mrežama.

Organizatori protesta „1 od 5 miliona Kruševac“ saopštili su da će protestno okupljanje početi u 18 sati na Trgu mladih, da će se obratiti glumac Branislav Lečić i građani Kruševca „koji imaju šta da kažu“, te da će nakon toga biti održana protestna šetnja do zgrade Gradske uprave.

Podsetili su da su zahtevi građana Kruševca koji protestuju da gradonačelnica Jasmina Palurović, gradski većnici i članovi Nadzornog odbora Gradske toplane podnesu ostavke i da naredna tri računa za grejanje budu umanjena za polovinu.

PROČITAJTE JOŠ: 8 PITANJA ZA VLADU SRBIJE POSLE STRAVIČNE NESREĆE KOD NIŠA

Navedeno je da građani traže i da „Kruševac bude bezbedan grad kojim ne upravljaju kriminalni klanovi“, da zdravstveni radnici imaju bolje uslove za rad, a pacijenti bolje uslove lečenja, da gradjani dobijaju pravovremene i istinite informacije i pravo na drugačije mišljenje.

„On mora da ode“, poručuju organizatori protesta „1 od 5 miliona Kruševac“.

Na društvenim mrežama je najavljeno i da će ovog vikenda, odnosno u subotu, 2. februara, prvi put biti održani protesti „1 od 5 miliona“ u Aleksandrovcu i Brusu i Topoli!

U četvrtak uveče održano je treće protestno okupljanje „1 od 5 miliona“ u Trsteniku.

Nekoliko stotina Kuršumličana večeras se okupilo u centru grada, a nakon toga i prošetalo glavnom ulicom, iskazujući šesti put od Nove godine svoje nezadovoljstvo režimom. Pridružio im se i novinar Milojko Pantić, koji je rekao “da je u Srbiji dogorelo i da se narod mora izvući iz diktature”.

Pantić za Južne vesti kaže da su njegovi motivi da podrži narod u ovom kraju, oslobađanje Srbije od kako kaže “okupatora i domaćih izdajnika”.

Građanima Kuršumlije je pojasnio da su okupatori oni koji drže vlast u zemlji, koji su po njemu zarobili državu, skratili Ustav, ugasili parlament, uništili sudstvo i vladaju kako hoće.

Oni su okupirali i zarobili našu državu, a domaći izdajnici su ljudi na lokalu koji vladaju i izvršavaju bez pogovora naređenja okupatora. Mi smo do sada dva puta propustili šansu, 1991. kad se raspadala Jugoslavija 9. marta i drugi put 2000. godine. Umesto da se promeni sistem, promenili smo ljude a sve je ostalo isto – rekao je Pantiić u Kuršumliji.

Kaže da je u Srbiji dogorelo, i da se narod mora izvući iz diktature i alibi ne moze biti ni sneg, ni mraz.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) POBOGU, DETE: ZAŠTO OVAJ MALI HOĆE DA VUČIĆ BUDE KUM NJEGOVOJ BRAĆI I SESTRAMA?!

Pre nego što su prošetali ulicama Kursumlije, građanima se obratio i odbornik lokalnog parlamenta Slavko Savić, koji je potsetio da je još samo nekoliko dana ostalo do isteka roka koji su ranije poslali predsedniku Vučiću i odgovori na njihove zahteve.

U subotu ističe 15 dana, a niko od nadležnih nije kontaktirao građane kako bi rešio problem. Već početkom naredne nedelje, dogovorićemo radikalizaciju protesta i pozivamo sve građane širom Srbije da nas podrže. Mi više nemamo vremena za šetnju, ovo zlo mora prestati – rekao je Savić.

Pored Kuršumlije, za sutra u 17 časova protesti i okupljanje građana su zakazani u Žitorađi, dok je u subotu od 18 sati “otpor diktaturi i okupljanje građana” zakazano je u centru Prokuplja.

U petak od 18 sati će na trgove i Nišlije, Vranjanci i Leskovčani.

Ako želite da saznate kako je izgledao prvi protest u Zrenjaninu, pogledajte video ispod:

PROČITAJTE JOŠ: ORGANIZATORI PROTESTA NA INFORMATIVNOM RAZGOVORU!

(izvor: danas.rs, juznevesti.com)

Comments

comments