DruštvoPolitika

A za njih ima para? Vojska, policija i BIA dobijaju bonus do kraja godine

Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o budžetu za 2017. godinu, koje će omogućiti da do kraja godine zaposlenima u sektoru bezbednosti bude isplaćen bonus od po 10.000 dinara.

Dopunom tog zakona omogućeno je da se isplaćuju nagrade i bonusi zaposlenima koji plate dobijaju iz budžeta Srbije, na osnovu odluke vlade.

Kako je ranije rekao ministar finansija Dušan Vujović, dopunom tog zakona sve cifre ostaju u predviđenim okvirima rashoda planiranim za 2017. godinu.

Kako je ranije najavo Aleksandar Vučić, sektor bezbednosti do kraja godine će dobiti bonus u visini od 10.000 dinara, a iz godine u godinu će biti povećana primanja profesionalnim pripadnicima Vojske Srbije.

„- Na tome radimo i vidimo poboljšanje. Povećanje od 10 odsto nije dovoljno, ali bolje nego što je bilo. Dogovorili smo sa Vladom da pre kraja godine svim profesionalnim pripadnicima VS, zaposlenima u sektoru bezbednosti, a to su policija i BIA, bude isplaćen bonus od 10.000 dinara, ali da ćemo iz godine u godinu povećavati primanja, a od njih tražiti ozbiljnost i odgovornost“ – rekao je Vučić.

Očigledno je zaboravio, ili mu nisu bitne, ostale kategorije stanovništva koje imaju i manja primanja od onih koji treba da mu služe i da štite njegov režim. Za njih novca i dalje – nema!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments