DruštvoPolitika

SNS u panici: Poznat sastav “Tima za Beograd”, a sprema se i prljava kampanja!

Iako je šef beogradskog SNS Nebojša Stefanović početkom novembra najavio da će krajem tog meseca ili početkom ovog naprednjaci predstaviti tim ljudi i prvog na listi koji će biti kandidat za gradonačelnika Beograda, to se još uvek nije dogodilo.

Izvori Danasa bliski naprednjacima to objašnjavaju time da su čekali da se bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas konačno izjasni o svojoj kandidaturi, te da onda krenu u kontraofanzivu.

Đilas je odlučio da se ponovo vrati u politiku, a odgovor naprednjaka se uskoro može očekivati. Kako kažu naši sagovornici, ako ne u ispunjavanju obećanja o timu za Beograd, onda u žestokoj kampanji u tabloidima. Sve se češće čuje da su naprednjaci rešili da sadašnji gradonačelnik Siniša Mali i posle izbora ostane na tom mestu. Pretpostavlja se da SNS to javno nikada neće reći, s obzirom na činjenicu da Malog prati više ozbiljnih afera, ali će on u svakom slučaju biti aktivan deo naprednjačke kampanje. To se već vidi po spotovima koji se snimaju za njega, a postavljaju na Tviter nalogu Grada Beograda.

Aktivno učešće u SNS kampanji imaće i Nebojša Stefanović, sa funkcije ministra unutrašnjih poslova, ali i Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika države. Tu će biti Goran Vesić, gradski menadžer, koji se proteklih meseci teško mirio sa tim da Mali ima bolju poziciju u očima lidera SNS Aleksandra Vučića, koji za njega kaže da je najbolji gradonačelnik Beograda u proteklih 30 godina. Okosnicu tima kampanje činiće i Milutin Folić, gradski arhitekta, a moguće i Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, koji je uz Selakovića na izborima u opštini Vračar imao svoju funkciju. Ne treba isključiti iz kampanje, kažu naši sagovornici, ni Aleksandra Jovičića, predsednika opštine Palilula i Luku Petrovića, gradskog sekretara za investicije.

Još jedno poznato ime biće, verovali ili ne, Nebojša Krstić, nekadašnji savetnik Borisa Tadića!

Adut naprednjaka biće i žene, pisali su mediji. Jedno vreme se spekulisalo da će Beograd dobiti treću gradonačelnicu i da će Vučić odabrati sa liste od 650 imena koja su ga podržala u predsedničkoj kampanji. Spekulisalo se da je reč o nestranačkoj ličnosti iz sveta biznisa ili nauke.

Prema rečima naših izvora, u naprednjačkom timu mogle bi biti Irena Vujović, predsednica opštine Savski venac, i poslanice Dušica Stojković i Dubravka Filipovski. Spekuliše se da bi kampanju, putem svojih aktivnosti, mogla da potpomogne i premijerka Ana Brnabić, a moguće i ministarka Zorana Mihajlović. Smatra se i da će, prema dosad viđenom, okosnica kampanje biti slike novoizgrađenih i rekonstruisanih delova Beograda, kao i Aleksandar Vučić, zatim grupne fotografije, bez isticanja neke druge ličnosti. Međutim, ovaj koncept bi mogao i da se promeni. Izbori se očekuju 11. marta.

“Ulazim u trku da zaustavim propadanje prestonice”

Odlučio sam da uđem u trku za gradonačelnika Beograda i da uradim sve što mogu da se zaustavi propadanje prestonice Srbije, izjavio je bivši predsednik DS i nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas u ekskluzivnom intervjuu za novi broj magazina NIN.

“Sad mogu da potpišem i da garantujem celom svojom imovinom, da ćemo sve one stvari koje zavise isključivo od nas, a ne od Republike, uraditi u prvih 12 meseci naše vlasti”, rekao je Đilas. Kako je naveo, nije mislio da će se više ikad baviti politikom, ali nije “mislio ni da u Srbiji može da se napravi vlast koja je gora od Miloševićeve”, protiv koje se u mladosti borio i organizovao studentske proteste. On je uveren da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone.

Pomagaće i aktivisti iz unutrašnjosti

Naši sagovornici kažu da će se kampanja SNS zasnivati na sigurnim i kapilarnim glasovima, a pomagaće i aktivisti izvan glavnog grada.

“Biće svečano otvarani završeni projekti. Niko od naprednjaka neće biti u prvom planu, nego će, kao što je već najavljeno, biti promovisan tim za Beograd. Svi poslanici vladajuće stranke će u Skupštini Srbiji najviše govoriti o beogradskim izborima. Koristiće se i društvene mreže, biće pokrenuta kampanja od vrata do vrata i plaćeni termini u medijima za promociju. Naročito će se potencirati da su smanjena dugovanja Grada i nezaposlenost u Beogradu.

(izvor: danas.rs)

Comments

comments