Politika

AFERA “POŽEGA”: Kako je SNS sam sebe razotkrio u laži!

Odluka SO Požega da kupi plac i nelegalni nezavršeni objekat čiji je jedan od suvlasnika suprug Zorice Mitrović, predsednice SO, izazvala je negodovanje javnosti, a požeška opozicija je pozvala državne organe da urade svoj deo posla.

Naš portal je među prvima objavio vest da se u Požegi sprema velika pljačka iza koje stoji lokalni SNS. Lokalna vlast, koju predvodi SNS, odvojila je 12 miliona dinara za kupovinu placa od oko četiri ara i objekta od 400 kvadratnih metara koji, prema podacima iz katastra Republičkog geodetskog zavoda, nema građevinsku dozvolu, što je za Danas potvrdio i predsednik opštine Milan Božić (SNS), poručivši da je taj objekat u procesu legalizacije.

– Kupovinom placa i objekta, koji se nalaze između sportske hale i parkinga, rešićemo problem protivpožarne zaštite, što je neophodno kako bi sportska hala dobila upotrebnu dozvolu. Ona ne može da dobije tu dozvolu već 20 godina, jer upravo taj objekat smeta da se reši problem protivpožarne zaštite, zbog nemogućnosti prilaska vatrogasnih vozila, objasnio je Božić.

U ime opštine, parcelu i objekat kupiće nedavno osnovana javna ustanova Sportsko-kulturni centar. Međutim, u obrazloženju Srđana Stevanovića, v. d. direktora te ustanove, čiju ostavku je tražila opozicija, ne navodi se da je ta transakcija potrebna da bi se rešili problemi protivpožarne zaštite i upotrebne dozvole sportske dvorane, već da bi se „proširili kapaciteti za sport i rekreaciju, izgradnjom novih objekata, pre svega teretane i fitnes sale, kao i ostalih pratećih sadržaja i poslovnog prostora“.

Tako su SNS-ovci u svega nekoliko dana ponovo pokazali da nisu dovoljno inteligentni čak ni da sakriju očigledne pljačke!

Požeška opozicija smatra da je u pitanju nezakonita transakcija, najavljuje krivične prijave protiv čelnika lokalne vlasti i poziva državne organe da hitno reaguju.

– Suvlasnik objekta i parcele je suprug predsednice SO Požega i u toj transakciji ona se pojavljuje i kao kupac i kao prodavac. Smatramo da je prekršen Zakon o sprečavanju sukoba interesa, da je u pitanju trgovina uticajem i pozivamo požešku policiju, javno tužilaštvo i istražne organe da reaguju i ispitaju ceo slučaj, poručila je Gordana Stević, predsednica opozicione odborničke grupe „Za našu Požegu“, koju čine DS, SPO, LDP, Nova stranka i Grupa građana, koji su nekada činili odbornici ugašenog URS-a.

Odbornik Dveri Slavko Nikolić navodi da je kupoprodaja sporna i da nema procene o vrednosti navedenih nekretnina.

– I da je objekat legalan i da predstavlja nasušnu potrebu lokalne samouprave, cena ne može da bude veća od 40.000 evra zajedno sa placem, poručio je odbornik Dveri.

Tihomir Marjanović, odbornik PUPS, tokom burne skupštinske sednice je najavio da ubuduće neće podržavati lokalnu vlast, a potom se sa govornice obratio požeškim čelnicima i odborničkoj većini: – Sram vas bilo. Do sada sam vas podržavao, ali više neću!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments