DruštvoPolitika

Ako SNS padne u Beogradu, pašće i u celoj Srbiji

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izrazio je uverenje da će na beogradskim izborima biti zadat prvi udarac vlasti i da posle toga više neće biti “nazad”.

Jeremić je na tribini Narodne stranke održanoj u sali Skupštine grada Kragujevca rekao da veruje da će se stvari mnogo brže odvijati nego je što je bilo ko u ovom trenutku spreman da se kladi ili pomisli.

“Verujem da će ovi beogradski izbori biti jedno važno prolazno vreme za tako nešto na teritoriji cele Srbije”, rekao je Jeremić i ocenio da je prvi korak u borbi protiv aktuelne vlasti ujedinjenje svih koji nisu deo te vlasti.

Kako je istakao, “niko od nas nema snage da se sam suprotstavi tome kroz šta prolazimo”.

“Sada imamo beogradske izbore i jednu vrstu fronta koji je tu napravljen, opozicionog jezgra, čega je deo Narodna stranka. Nažalost, nisu svi bili spremni da stupe u taj front iako, što se tiče Narodne stranke, nismo postavljali bilo kakve uslove, crvene linije”, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da veruje u pobedu na način koji vlast najmanje očekuje, a to je da se ljudima vrati nada, da se motivišu za izlazak na izbore jer je nezadovoljnih u Srbiji više.

On je dodao da smatra da će aktuelnoj vlasti doći kraj, a to će se desiti pošto se opozicija konačno bude ujedinila.

“Ujedinjenje opozicije otvara i pitanje različitih stavova određenih političkih aktera”, rekao je on i najavio da će Narodna stranka predložiti da zajednička platforma pobede na republičkim izborima bude u stvari oročena vlast na godinu dana, koja će spremiti slobodne izbore za ustavotvornu Skupštinu.

“Srbiji je potreban jedan pravi novi početak, oslobođenje duha, političkog mišljenja i otvaranje slobodne utakmice za svačije ideje, od toga kako treba da bude uredjena država do toga kako se vodi ekonomija i sve drugo”, rekao je Jeremić.

(izvor: N1)

Comments

comments