Društvo

Aktivisti sprečili rušenje, odbranjen dom porodice Pavlović!

Porodica Pavlović večeras će imati krov nad glavom, rušenje je odloženo do daljnjeg, struja nije isključena, mada iz naše prakse već sutra izvršitelj može ponovo doći na njihov prag, saopštilo je udruženje Krov nad glavom.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) ZATO SI TI SREĆAN, MISLIŠ DA ĆE…EEEEE! VUČIĆEVA KRETENSKA OPASKA O ŽENAMA NAS JE OSTAVILA BEZ TEKSTA!

Aktivisti i aktivistkinje Združene akcije Krov nad glavom, kao i građani i građanke, okupili su se od ranih časova u ulici Predraga Vasića 18 na Mirijevu, kako bi solidarno odbranili dom porodice Pavlović.

Kako podsećaju, porodici je nedavno isključena voda i ističu da je nezamislivo da u 21. veku u sred glavnog grada ljudi žive bez vode.

PROČITAJTE JOŠ: NIJE LAKO BEZ NAMEŠTENIH PITANJA: KAKO JE ANA BRNABIĆ OPET ISPALA GLUPA

„Takođe je neprihvatljivo da se zakon selektivno sprovodi i to nad najugroženijima. Gradovi su prepuni nelegalno izgrađenim zgradama, međutim država po tom pitanju ne radi ništa. Združena akcija oštro osuđuje ovakvo ponašanje države. Takođe podsećamo da oni žive u kontejneru, koji stoji na temeljima stare barake (srušene 2015.) i u utorak 23. oktobra u 9 časova zakazano je uklanjanje tih temelja. Rušenjem temelja se ugrožava jedini krov nad glavom porodice Pavlović. Porodica je prezadužena, otac je teško bolestan i čeka invalidsku penziju“, saopštilo je ovo udruženje.

PROČITAJTE JOŠ: MALI PLATIO 200 HILJADA I TUŽILAŠTVO OBUSTAVILO SVE POSTUPKE PROTIV NJEGA!

(izvor: espreso.rs / danas.rs)

Comments

comments