DruštvoPolitika

Aleksandar ponovo krši ustav! Majstore, šta si bre ti?

Vlada Srbije je prodala aerodrom “Nikola Tesla”. I to nije Bog zna kako čudna vest s obzirom da će SNS ostati upamćen kao kartel koji rasprodaje, razruši i uništi svega čega se dotakne.

PROČITAJTE JOŠ: Kad keramičar postane trgovac – pogledajte oglase za vojnu opremu u vreme Bate Gašića

Nažalost i u ovoj vesti, ma koliko god ona loša bila ima još gori detalj. Vlada Srbije je sinoć zasedala na posebnoj sednici – a odluku Vlade će izneti danas predsednik Vučić.

Zbog čega se predsednik republike (a već smo pisali o jasno definisanim njegovim ovlaštenjima po Ustavu Republike Srbije) meša i uređuje politiku Vlade? Da li je ovo republika ili monarhija, da li je on predsednik ili despot?

PROČITAJTE JOŠ: Počeo raskol u SNS kartelu! Pogledajte pismo nezadovoljnih odbornika…

Ili je toliko bolesno opsesivan da mora da se meša u svaku poru života u Srbiji, ili predsednica Vlade jednostavno ne zna da radi svoj posao? Retoričko pitanje naravno, bilo koji odgovor je i previše jeziv i poražavajuć.

Što se tiče same koncesije i “velike pobede naše Vlade” kako je režimski tabloidi predstavljaju pisaćemo posebno. Pitanje je naravno ukoliko aerodrom toliko dobro radi da se “puca od para“, zbog čega se prodaje?

Uostalom o “pobedama” režima Aleksandra Vučića, možda i najbolji opis dao je Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne Stranke u svom tvitu koji možete da pogledate ispod.

Comments

comments