DruštvoPolitika

Priznajem, grešio sam! Nadam se da ću imati priliku da to popravim

Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da se zalaže da opozicija na martovske izbore u glavnom gradu izađe na jednoj listi i da predstavnik te liste ne mora da bude on, već onaj koji ima najveću podršku Beograđana.

“Da li imamo iste stavove o svim najvažnijim gradskim temama? Da. Da li su oni suprotni stavovima SNS-a? Da. Pa zašto onda građanima ne damo mogućnost da glasaju za jednu listu”, rekao je Đilas.

Đilas je predložio da se uradi istraživanje javnog mnjenja koje bi izmerilo podršku građana, ukoliko je on problem za ujedinjenje opozicije.

“Javno se obavežemo da ćemo svi podržati onoga ko ima najveću podršku Beograđana i idemo na izbore sa jednom listom”, poručio je on.

Komentarišući svoj rad kao gradonačelnika Beograda, Đilas je rekao da bi mnogo toga promenio, od boljeg uvođenja “Bus plus” sistema, preko odbijanja koncepta komunalne policije, a posebno način na koji se bavio kulturom.

“Nadam se da ću imati šansu da grešku ispravim”, naveo je on.

Podsetimo, nedavno su delegacija Narodne stranka i Dragan Đilas danas postigli saglasnost o tome da je potrebno formirati zajednički front opozicije za smenu “aktuelne pogubne vlasti” u Beogradu.

Đilas, bivši lider Demokratske stranke, nedavno je najavio povratak u politiku o čemu je razgovarao i s liderom Pokreta slobodnih građana Sašom Jankovićem.

Janković je tada rekao da veruje da je Đilas ne samo najbolji kandidat za gradonačelnika, već i da i da će pobediti na predstojećim izborima za gradsku vlast.

(izvor: insajder.net)

Comments

comments