DruštvoPolitika

Analiza lokalnih izbora i šta dalje…

Juče, 24.12.2017. imali smo lokalne izbore u nekoliko opština u Srbiji. Pećinci, Negotin, Mionica, Kostolac i Preševo birali su svoje predstavnike u lokalnoj skupštini opštine.
Imamo i rezultate, Aleksandar Vučić i sns kartel osvojili su apsolutnu vlast u svim izbornim jedinicama.

PROČITAJTE JOŠ: Ubice moga predsednika

Da, Aleksandar Vučić i svi njegovi poltroni večeras slave. A imaju i razloga. Danas  su apsolutno izdominirali na izborima, osvojili ubedljivu većinu i imaju zašto da se raduju predstojećim izborima u Beogradu i na republici.

U ovom tekstu hoćemo baš da se bavimo tim izborima, tom glasanju koje nam sleduje. Jer vidite ovo, izbori u Pećincima, Negotinu, Mionici, Kostolcu i Preševu su završeni, oni su pobedili, a mi izgubili, a šta je to što nas čeka u narednom periodu.

Hteli bismo samo za momenat da zamolimo sve one građanke i građane koji će izaći na te famozne izbore u Beogradu da stave prst na čelo i zamisle sledeće rezultate. Zamislite dame i gospodo da su danas izbori u Beogradu i da večeras Aleksandar Vučić, predsednik opštine Pećinci, Mionica, Negotin, gradonačelnik Beograda, predsednik Vlade i predsednik države koji to nije izađe na RTV Pink i kaže “Danas smo imali izbore u Beogradu i SNS je osvojio 79% glasova u glavnom gradu.”

PROČITAJTE JOŠ: AV 007 – (Bolje) Sutra ne umire nikad…

A upravo to će se i desiti. Upravo to nas i očekuje ako se ne dozovemo pameti i ukoliko ne ukapiramo da upravo oni hoće i priželjkuju sve ove događaje koji se dešavaju u našoj državi u prethodnom periodu.

OK, uhvatili smo kradonačelnika u aferi za jelku, ok znamo da je “Beograd na vodi” pljačka u režiji Vučića i ekipe, znamo da je Vulin ukrao pare koje predstavlja kao tetkina donacija za stan, znamo da su Stefanović i Mali plagirali doktorate, znamo da su nam uništili grad i da to nije ni 1 promil onoga što mogu da nam urade ako im dozvolimo, ali uozbiljimo se samo za momenat.

Nama će da smeta Đilas, nama će da smetaju Živković, Janković, Jeremić, Šutanovac i ostali lideri opozicije. A oni će kao na traci da izlaze i glasaju za Malog, za Vesića, za Vulina, Dačića, Šešelja, Gašića, oni će da se klanjaju rečima ispisanim perom Dragana J Vučićevića, da čitaju Srpski Telegraf i klimaju potvrdno glavom na sve bljuvotine koje iskažu Milomir Marić na Hepiju i svi novinari Studija B.

Mi ćemo međusobno da vadimo oči jedni drugima, ali zamislite, samo za trenutak zamislite taj momenat, kada predsednik države koji to nije, kada Aleksadar Vučić, predsednik opštine Pećinci, Mionica, Negotin, Kostolac i Preševo, kada gradonačelnik Beograda i predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić izađe pred narod i kaže da je na lokalnim izborima u glavnom gradu osvojio 79 procenata.

Kako će te se tada osećati? Da li će vam tada biti svejedno?

Nema tu opravdanja, nema tu ni manipulacije, svi mi dobro znamo da će se služiti apsolutno svim nedozvoljenim sredstvima. Svi itekako dobro znamo da će AV koristiti svoj Pink, svoj Happy, svoj Studio B, svoj Informer, Srpski Telegraf, Politiku i svoj RTS u korist manipulacije i lične promocije.

Nemojte da budete začuđeni kada se pojavi neki novi Saša Bežanović, kada njegovi batinaši krenu da biju, prete, vređaju i ucenjuju, jer to od njega možemo i da očekujemo.

To je neminovno, to će se i desiti, ali glavni je fokus na tome gde ćemo biti mi i šta ćemo raditi mi.

Hajde da sakupimo sve pouke iz prethodnog perioda i da se konačno jednom za svagda organizujemo i da ovaj fijasko koji smo danas doživeli ne dozvolimo nikada više.

Jer pazite šta je u pitanju, predsednik opštine Pećinci, Mionica, Negotin, Preševo i Kostolac, kandidat za gradonačelnika Beograda, predsednik Vlade republike Srbije i predsednik države koji to nije, Aleksandar Vučić, jednostavno nema većinu u Beogradu.

Nije ni blizu te većine, ali ako se budemo ponašali kao što smo se ponašali u prethodnih par meseci odneće ubedljivu pobedu.

Zato hajde da se organizujemo i hajde da ih na predstojećim izborima na proleće pošaljemo tamo gde im je i mesto, u prošlost, u istoriju, ma u smetlište istorije jer u našem glavnom gradu oni jednostavno nemaju većinu.

A i ako ništa drugo, toliko bar dugujemo svim hrabrim ljudima koji su na ove današnje lokalne izbore izašli i glasali protiv kartela u nemogućim izborima.

Toliko bar dugujemo svojoj deci, svojoj državi, svom narodu i sami sebi.

Za slobodu, protiv diktature.

Comments

comments