Politika

“Andrej Vučić je stvarni gradonačelnik NS i naložio je potrčku Vučeviću da sruši SPENS”!

Poverenik Narodne stranke za Novi Sad i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković ocenio je da je aktuelni gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević šokirao javnost kada je rekao da centar Spens treba srušiti i da treba da se povuče iz politike kako bi zaštitio javni interes grada.

Novaković je upitao zbog čega bi trebalo rušiti „arhitektonski biser Novog Sada“.

PROČITAJTE JOŠ: CIRKUS: ARGENTINSKI MEDIJI UBEĐUJU GRAĐANE DA U SRBIJI TEČE “MED I MLEKO” ZBOG MMF-A!

„Kako je moguće rušiti Spens, kao deo urbanog i sportskog identiteta ovoga grada, a da pritom ne osakatite Novi Sad? Zašto bi trebalo rušiti veliki i višefunkcionalni sportski centar, a zauzvrat sagraditi mali i jednodimenzionalni? Zašto je veliki nepraktičan i skup, a mali će biti ‘funkcionalniji, ekonomičniji i efikasniji’“, upitao je Novaković.

On je ocenio da iza ideje o rušenju Spensa zarad dobijanja okolnog prostora koji se može iskoristiti komercijalno stoji namera da se „višak“ gradjevinskog zemljišta koji bi nastao rušenjem Spensa iskoristi za „ekonomske marifetluke“.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ GRAĐANIMA PREDLAŽE RAZGRANIČENJE SA ZDRAVIM RAZUMOM!

„Neko bi Vučeviću morao da objasni da smisao gradnje sportskih objekata nije da proizvode profit nego da budu dostupni svim građanima – što Spens i jeste. Naravno, svakom ko poznaje novosadski kontekst sve je jasno – Andrej Vučić, kao stvarni gradonačelnik Novog Sada, naložio je Vučeviću, kao svom potrčku, da realizuje ono što je dogovorio sa urbanističkom i građevinskom mafijom“, naveo je Novaković (na slici ispod).

On je ocenio da je posao gradonačelnika da poštuje, čuva i neguje ono što je nasledio od prethodnika i trudi se da sagradi nešto novo.

„Naprotiv, naprednjački gradonačelnici ruše od Sava Male do Spensa, a grade kafanu na Pančićevom vrhu i Beograd na vodi“, naveo je Novaković.

PROČITAJTE JOŠ: PREDSEDNIK AUSTRIJE: SINOĆ SE NEŠTO DOGODILO, IMAM UTISAK DA SAM PRISUSTVOVAO ISTORIJSKOM MOMENTU

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments