Politika

JEFTIN TRIK: Od Vučićevog odlaska na KiM ne treba očekivati “novi Gazimestan”. Evo i zašto

Odlazak Vučića na Kosovo 9. septembra neće biti „nov Gazimestan“, kako najavljuju neki mediji, već pre „antigazimestan“, ocenio je poslanik i politički analitičar Đorđe Vukadinović.

Deluje mi neumesno to poređenje, ali je to medijski atraktivno. Ja bih rekao da je ovo pre „antigazimestan“, rekao je Vukadinović.

Aleksandar Vučić flertuje, to je model kako funkcioniše režim, Vučić igra na više razboja, svira na više žica, ocenio je on.

PROČITAJTE JOŠ: PREDSEDNIK AUSTRIJE: SINOĆ SE NEŠTO DOGODILO, IMAM UTISAK DA SAM PRISUSTVOVAO ISTORIJSKOM TRENUTKU

Vučić to dobro pozicionira – jedno lice ima prema biračima – to je taj Gazimestan, niko neće da proteruje Srbe, s sa druge se predstavlja za najvećeg reformatora i pokazuje međunarodnu kooperativu. I to za sada funkcioniše marketinški, ali ne bi trebalo da bude najvažnije sa stanovišta uspešnosti, rekao je Vukadinović.

Za tumačenje situacije da „mi na Kosovu nemamo ništa i da je sve što postignemo uspeh“, Vukadinović je rekao da to nije tačno.

Nije tačno da nemamo ništa, nemamo ono što smo imali u vreme Miloševića, ali smo imali barem dva aduta, rekao je Vukadinović.

Jedan je rezolucija 1244, koju Vučić sistematski derogira, a to je adut koji nije za potcenjivanje, a on ga se odriče i to u nizu izjava u kojima otpisuje tu rezoluciju, a drugi adut koji smo imali jeste sever Kosova, teritorija koja nije beznačajna, to je 11 – 12 posto teritorije Kosova koju su Srbi držali, predočio je on.

Briselskim sporazumom u izvedbi Aleksandra Vučića, Ivice Dačića i ove vlasti, mi smo te karte proigrali, smatra Vukadinović.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ GRAĐANIMA PREDLAŽE DA SE RAZGRANIČE SA ZDRAVIM RAZUMOM!

Sever Kosova smo 90 odsto pustili niz reku Briselskim sporazumom, a Rezoluciju 1244 urušavamo i to u situaciji kada nemaš jake karte, a imaš dva aduta koje si proćerdao, ocenio je situaciju Vukadinović i dodao kako je u tom smislu, to kako vlast rešava kosovski problem – loš pravac.

Vlast pokušava da sačuva rejting, a ne da popravi stanje, rekao je Vukadinović.

Na pisanje štampe da će referendum o Kosovu biti farsa u režiji vlasti, Vukadinović navodi da na taj referendum „ako ga bude bilo“, ne treba izaći.

Do pre koju nedelju iz EU su svi govorili nema podele, nema razgraničenja i sada je to dominantan ton, ali se bogami čuje i ovaj drugi. Tako da je moj neki osećaj da se ozbiljno razmišlja o toj novoj konferenciji. Da li će se ona zvati Dejton 2 ili kako, to ne znam, rekao je Vukadinović.

PROČITAJTE JOŠ: CIRKUS: ARGENTINSKI MEDIJI UBEĐUJU NAROD DA U SRBIJI TEČE MED I MLEKO ZBOG MMF-A!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments