Politika

Bakarec o specijalnom ratu i petoj koloni! “Predozirao” se Informerom? [VIDEO]

Novopečeni narodni poslanik SNS-a Nebojša Bakarec, a nekadašnji funkcioner DSS-a, zabavio je mnoge svojim izlaganjem u Narodnoj skupštini, za koje su pojedini, sudeći po rečniku i teorijama koje je Bakarec izneo, ocenili kao “prevelike doze čitanja Informera”.

Naime, Bakarec je, po uzoru na svoje stranačke kolege, držao slovo kako Srbija pod Vučićem cveta, i dao odgovor na pitanje “zašto smo prvaci”.

“Zato što imamo najboljeg ministra finansija Sinišu Malog, zato što imamo najbolju premijerku Anu Brnabić i zato što imamo najboljeg predsednika Aleksandra Vučića”, kazao je on ponosno.

Nakon ovakve uvertire, usledilo je i Bakarecovo objašnjenje koji je to najveći izazov sa kojim se Srbija trenutno suočava, a nije korona.

“Najveći izazov je mržnja agresivne manjine prema vlasti koja je preporodila Srbiju, širenje lažnih vesti i vođenje specijalnog rata protiv sopstvene zemlje.

Setimo se samo napada na Skupštinu u julu koji je trajao pet dana, to nije bio samo specijalni rat, to je bio pravi rat protiv ove države koji je sprovela ta agresivna manjina od 500 do 1.000 fašista”, rekao je on, govorivši o protestima građana početkom jula koji su usledili nakon Vučićeve najave novog policijskog časa, a koji su bili obeleženi policijskom brutalnošću, ispaljivanjem suzavca i prebijanjima demonstranata.

Bakarec je kazao i da će se borba voditi na dva fronta, jedan je protiv virusa, a drugi protiv Pete kolone virusa!?

“Borba se vodi na dva fronta, prvi je borba protiv virusa, borba za ekonomiju, borba za društvo, a drugi front je borba protiv dezinfoemacija, protiv lažnih vesti i svega što čini Peta kolona virusa korona koja deluje preko Djilasove, Jeremićeve i Obradovićeve stranke”, objasnio je poslanik.

Šta je ovde zanimljivo? To što Bakarec, predstavnik režima, najavljuje borbu protiv lažnih vesti, a upravo su tri režimska tabloida – Informer, Alo i Srpski telegraf – samo u 2018. godini na svojim naslovnim stranama objavili preko 700 laži. Da li je to objavio rat režimu čiji je predstavnik?!

Takođe, zabavlja i to što je Bakarec kazao da “u Srbiji vlada meritokratija – vladavina najboljih i najsposobnijih, a do 2012. Srbijom je vladala žuta ohlokratija” (prim.aut. ohlokratija pežorativno za vladavinu rulje i ološa). Zaboravio da je i on bio predstavnik “bivše vlasti”, pa je recimo do 2008. bio i zamenik predsednika Opštine Stari grad. Da li je to onda Bakarec samog sebe nazvao “žutom ohlokratijom”?!

Podsetimo, Bakarec je tokom svog skoro tridesetogodišnjeg bavljenja politikom prešao veliki put – od DS, DOS, DSS, pa Samostalnog DSS, do – za sada – SNS. U SNS je “preleteo” 2017. godine ne zato što, kako je tada izjavio, hoće funkciju, već da bi im dao “svoje iskustvo i znanje”.

Izgleda da Bakarec SNS-u nije dao svoje znanje već je usvojio njihovo, pošto bez greške deklamuje ono što prethodno napiše Informer. Isti onaj Informer koji je rekorder u onome čemu je Bakarec navodno objavio rat – lažnim vestima.

Comments

comments