Politika

Bastać: Vesiću, kada će odbrojavanje za završetak radova u Dušanovoj?

“Zamenik gradonačelnika Goran Vesić nedeljama unazad odbrojava dane do otvaranja Savskog trga, bukvalno rugajući se građanima koji više od godinu i po dana ne mogu normalno da stignu od Ruzveltove do Kalemegdana”, navodi Marko Bastać, bivši predsednik beogradske opštine Stari grad.

Bastać, koji je i osnivač Kancelarije za lokalne i inovativne politike (KLIP), podseća da su radovi na rekonstrukciji četiri ulice dužine od jedva 3 kilometra, počeli pre više od 19 meseci i da je završetak obnove odlagan više puta.

„Građani Starog grada pitaju Gorana Vesića dokle će da ih ponižava i vređa hvalisanjem i javnim odbrojavanjem do završetka radova u omiljenom delu grada naprednjačkih investitora, kad samo nekoliko stotina metara odatle postoji ulica u kojoj usled nestručno izvedenih radova građani danima i mesecima ne mogu normalno da se kreću, a struju i vodu imaju kao u vreme devedesetih“, navodi Bastać, ističući da i deo poteza od Ruzveltove do Kalemegdana koji se smatra „obnovljenim“ izgleda zrelo za ponovnu rekonstrukciju.

„Građani su svesni da je pompezno najavljivana „rekonstrukcija četiri bulevara“ poslužila samo kako bi se napunili džepovi ortaka i favorizovanih izvođača naprednog režima. Isto tako, građani imaju pravo da znaju kada će normalno moći da se kreću ulicama i zahtevaju od zamenika gradonačelnika hitno odbrojavanje do završetka radova na Dorćolu“, kaže osnivač KLIP-a Marko Bastać.

Comments

comments