DruštvoPolitika

Beogradska opozicija kreće iz – Šapca

Dragan Đilas, Saša Janković, Vuk Jeremić i Borko Stefanović sastaće se sutra u Šapcu sa tamošnjim gradonačelnikom i predsednikom stranke Zajedno za Srbiju, kako bi ta partija dala podršku kandidatu koalicije Pokreta slobodnih građana i Narodne stranke na predstojećim beogradskim izborima.

Kako je najavio Dušan Petrović, nekadašnji predsednik stranke Zajedno za Srbiju, na sutrašnjem sastanku Đilasa, Jankovića i Jeremića sa Nebojšom Zelenovićem u Šapcu biće reči o “načinu saradnje na izborima u Beogradu”. Sastanku će prisustvovati i lider Levice Srbije Borko Stefanović.

Na pitanje da li se očekuje i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, s obzirom na to da je najavljeno da će Srpska napredna stranka ponovo odlučivati o tome već u sredu, odnosno dan nakon sastanka opozicije u Šapcu, sagovornik odgovara odrično.

– Mislim da Vučić nema interes da ide na republičke izbore. Očekujem, inače, da će na sastanku sutra biti reči o svim važnim političkim pitanjima – ističe Dušan Petrović.

Možda može da deluje malo neobično da se opozicija iz jednog grada sastaje u drugom, ali treba uzeti u obzir činjenicu da je Šabac jedno od retkih mesta u zemlji u kome na vlasti nije SNS kartel. S tim u vezi, verovatno je i sigurnije da se opozicija sastane na nekom mestu gde nema toliko naprednjačkih špijuna. Plus, moguće je da žele i da čuju na koji način su Šapčani uspeli da pobede SNS na izborima.

Pored ovoga, moguće je da i reč o simboličnom sastanku – da opozicija krene iz grada koji nije pod čizmom SNS-a i donese slobodu i Beogradu.

Comments

comments