DruštvoIzbor Urednika

Sezona lova na Amfilohija

Kako na lak i efikasan način dospeti u žižu javnosti u Srbiji i kako u jednom potezu navući gnev svog ološa koji u njoj obitava – jednostavno, dirni u nepogrešivost Aleksandra Vučića.

Nebitno sve ostalo, šta radiš, čime se baviš, nebitno i ako izvređaš u jednoj rečenici oko 3.5 miliona žena u Srbiji, ali kada kažeš nešto protiv njega – sezona lova je otvorena.

U Srbiji, kao i u Americi, samo su dve stvari sigurne. Tamo se doduše mora umreti i platiti porez, a u naša “4 zida” se samo mora umreti i veličati lik i delo predsednika Vučića.

Jer ako se neko slučajno drzne i prekrši drugu svetu zapovest, na njega automatski kreće pucajući iz svih oružja eskadrila zaštitnika predsednika. To je danas na svojoj koži osetio i mitropolit Amfilohije.

On je naime rekao “Uništavanjem prirode oko nas lišavamo je njenog bogodanog smisla. Ubijanjem začete dece, materina utroba se pretvara u radionicu smrti.” Šalimo se naravno, jeste Amfilohije ovo izjavio ali tu nema ništa sporno i sve je ok jer kao što vidite nigde se ne krši druga zapovest i nijedan delić rečenice nije uperen protiv Aleksandra Vučića.

E, ali svega dan kasnije, mitropolit se ponovo oglasio i izjavio da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića vodi “izdaji Srbije i Kosova”.

I to je to, kao po komandi danas se ređaju jedan po jedan stajući u zaštitu svoga nadređenog.

Zorana Mihajlović je otvorila sezonu lova izjavom: “Predsednik Vučić ima veliku podršku građana za evropsku politiku i politiku mira i regionalne saradnje koju sprovodi i od nje neće odustati. Predsednik se, kako je već nekoliko puta rekao, neće mešati u crkvene stvari, kao što ni mitropolit Amfilohije neće voditi državnu politiku Srbije”.

Priključio se i Nikola Selaković, izjavivši: “O izjavama Amfilohija Radovića bih mogao da govorim satima. Šta drugo da očekujete od čoveka koji je Vučiću već dva puta držao opelo“. Selaković je takođe dodao i da da Amfilohije u svojoj izjavi ne osuđuje Vučića za nešto što je učinio, već se “bavi vradžbinama”.

“Amfilohije Radović je Aleksandra Vučića i mene dva puta žive sahranio, držeći nam opela i protiv i ljudskih i protiv Božjih zakona” izjavio je Aleksandar Vulin kada je došao njegov red da baci kamen na grešnika.

Korak dalje otišao je Marko Đurić koji je u celu situaciju upleo i “spoljni faktor”, jer sasvim logično, neko je naredio Amfilohiju da ovo kaže pošto zašto bi iko normalan u Srbiji ikada pomislio, a ne još i rekao nešto protiv Njegovog veličanstva: “Lično smatram da je stvar o naručenom napadu i da je reč o činu koji, ponavljam, diskvalifikuje svakog onog ko na taj način istupa kao predstavnik crkvenih vlasti, čini ga jednim čovekom koji se bavi opozicionim političkim delovanjem na jedan vulgaran i neprimeren način

I botovi danas rade punom parom. Neprestano se češljaju portali i društvene mreže tražeći jednu ključnu reč – Amfilohije. Čekaju se naravno reakcije i ostalih iz kartela, jer situacija je potpuno alarmantna.

I predsednik je odreagovao, ali u svom stilu – ćutaće do 14. januara. A onda će verovatno, kako to jednom hrabrom čoveku i dolikuje, da sam okružen svojim novinarima, odštampanim slikama i izjavama, da satima palamudi o svetskoj zaveri uperenoj protiv njegovog lika i dela.

 

Comments

comments