Politika

Beogradska vlast nastavlja da čini ogromnu štetu gradjanima

Zamenik šefa odborničke grupe “Savez za Srbiju” i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović ocenio je danas da aktuelna gradska vlast u Beogradu nastavlja da čini ogromnu štetu Beogradjanima i da zaključuje poslove koji će ostaviti katastrofalne posledice po razvoj grada i javno zdravlje.

“Sa zaprepašćenjem saznajemo da se u budućoj spalionici otpada u Vinči, koja je ugovorena koncesijom teškom po budžet Beograda 1,5 milijardi evra, uopšte neće tretirati postojeći otpad i da će aktuelna deponija ostati netaknuta! Dakle, ova koncesija ne samo što predstavlja najkoruptivniji posao u gradskoj istoriji, već uopšte neće rešiti problem postojećeg otpada u prestonici”, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je dodao da Goran Vesić, kojeg je nazvao stvarnim gradonačelnikom Beograda, treba da radi u interesu gradjana Beograda, umesto što po jutarnjim programima televizija “izigrava portparola katastrofalne kosovske politike aktuelnog predsednika Srbije”.

“Neka odgovori zašto je tvrdio da će ovom nenormalno skupom investicijom biti iskorišćena i sanirana postojeća deponija, kada danas saznajemo da to neće biti slučaj. Da li je tačno da je četvrtina deponije potonula i da i dalje gori ispod površine, čime se dodato zagadjuje grad. Pozivamo ga da, umesto što blati i krivi opoziciju svaki dan za propalu politiku SNS-a, objasni kako je moguće da uprkos 1,5 milijardi evra Beogradjana, problem otpada u gradu neće biti rešen, a da ni električna energija koja će se dobijati iz budućeg otpada neće biti vlasništvo grada, već stranog koncesionara”, naveo je Jovanović.

Potpredsednik Narodne stranke je dodao da glavni grad zaslužuje čoveka koji će raditi u interesu svih Beogradjana, a ne zaključivati koruptivne poslove i izigravati portparola jedne stranke.

(Izvor: Beta)

Comments

comments