Društvo

Bilans poplava u BG: Voda u 20 vrtića, evakuisano 12 osoba, gradske vlasti optužuju – pumpe za vodu?!

Obilne padavine koje su pogodile Beograd najveće problem donele su na teritoriji opštine Palilula – u naseljima Borča, Ovča, Krnjača i Kotež. Posle noćašnjeg zasedanja gradskog kriznog štaba saopšteno je da je 20 beogradskih vrtića poplavljeno, a da je 9.000 domaćinstava bilo bez struje ali se taj broj smanjuje jer su ekipe na terenu.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije u prestonici su intervenisali 37 puta, a iz poplavljenih objekata spaseno je 12 osoba.

Loading…

Zbog obilnih padavina, od sinoć je okretnica tramvaja u bloku 45 pod vodom. Umesto tramvaja na linijama 7, 9, 11L i 12L putnike prevoze autobusi sa oznakom 7A. Ekipe GSP-a su na terenu i trude se da izvuku pet tramvaja iz potpoljene okretnice, javlja RTS.

PROČITAJTE JOŠ: ĐURIĆ NA TAJNOM SASTANKU SA ALBANCIMA – NIKO NE ZNA O ČEMU SU PRIČALI…

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je jutros da je do plavljenja auto-puta na Novom Beogradu zbog ogromnih padavina došlo i zato što su „dve crpne stanice u jednom trenutku ispale iz funkcije“.

Njihovim vraćanjem u funkciju stanje se vratilo na normalu, rekao je Radojičić za RTS, navodeći i da na Novom Beogradu još ne rade četiri trafostanice.

Ovo je težak trenutak, kao 2014. godine, konstatovao je Radojičić i dodao da su i klimatske promene uticale na sve.

PROČITAJTE JOŠ: “SVE NAM JE SUPER, SAMO JE KOSOVO PROBLEM”

U Borči za sat vremena palo kiše kao za celu godinu

Prema njegovim rečima, sada je kritična situacija sa naseljima na levoj obali Dunava, gde su predstavnici svih nadležnih službi na terenu i „daju svoj maksimum – prave kanale koji će ubrzati evakuaciju vode i drenažu tog terena“.

Radojičić je naglasio da je u Borči za jedan sat palo 100 litara kiše po kvadratnom metru, što je „otprilike godišnji nivo za to područje“, a da je „na stanje, nažalost, uticala i divlja gradnja u tom naselju“.

Posledice nevremena otklanjanju se i na području Čačka, Ivanjice, Gornjeg Milanovca i Kragujevca.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ OPET SLAGAO: PORODICA NAJAVILA ŠTRAJK GLAĐU!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments