Društvo

Bolnice spremne za snimanje horor filmova, a ne za koronavirus

 

Iako se koronavirus širi velikom brzinom, predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je izjavio da neće otkazati predizborne skupove.

Takođe je naveo da će posećivati građane iz unutrašnjosti bez medicinske maske. Ovom izjavom, Vučić je opet dokazao da mu je prikupljanje predizbornih poena bitnije od zdravlja građana Srbije.

Podsetimo se da je Vučić pre godinu dana, u jeku gripa, prekršio zdravstvene mere posetom dece koja se bore za svoje živote na hematoonkologiji i time umanjio šansu za najvažniju pobedu u njihovim životima zarad jeftinih političkih poena.

 

U Hrvatskoj je potvrđen treći slučaj koronavirusa. Severna Makedonija, Rumunija i Grčka su takođe potvrdile prve slučajeve zaraze. U Italiji je za nekoliko dana zaraženo 500 ljudi. U poslednjih mesec dana potvrđena smrt 3000 ljudi.

Ove brojke se povećavaju iz sata u sat. I dok Svetska zdravstvena organizacija upozorava na pandemiju koronavirusa, ministar zdravlja Zlatibor Lončar tvrdi da je koronavirus slabiji od običnog sezonskog gripa.

Lončar je pre godinu i po to dokazao. Iako je ministar zdravlja, nije mu stalo do zdravog života građana pa tako otvara pušačke zone umesto da radi na prevenciji i zaštiti zdravlja stanovnika Srbije.

Svetska zdravstvena organizacija preporučuje da se izbegavaju veliki društveni događaji, ali Aleksandru Vučiću to ne znači apsolutno ništa i poziva građane da slobodno idu na utakmice.

 

Vučić i Lončar ubeđuju narod da su, čak i ako dođe do pojave koronavirusa u Srbiji, bolnice spremne.

Međutim, svako ko je ikad ušao u bilo koju državnu bolnicu u Srbiji, zna da su bolnice možda spremne za snimanje horor filmova, ali nikako za primanje i brigu o obolelim od ovog opasnog virusa.

Problemi se kreću od manjka medicinskog osoblja, preko plesni po zidovima i nedostatku sapuna do zastarele opreme ili opreme za koju lekari nisu obučeni da je koriste.

Comments

comments