Politika

Boško Obradović: Hitno sesti za pregovarački sto između vlasti i opozicije

Izvor: N1

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da tekući izborni proces treba odložiti, ne samo iz razloga javnog zdravlja zbog opasnosti širenja koronavirusa, već pre svega zbog neregularnosti koje su uočene i pre samog dana raspisivanja izbora.

Dovoljno je pročitati prvi izveštaj posmatračke misije CRTA koji se odnosi na period do raspisivanja izbora i zaključiti da su sva obećanja vlasti da će doći do poboljšanja izbornih uslova bila najobičnija laž, navodi se u pisanoj izjavi Obradovića.

“Predsedništvo Srpskog pokreta Dveri naložilo je svim našim članovima izbornih komisija od republičkog do lokalnog nivoa koji su tamo postavljeni u ime Dveri da ne učestvuju u radu izbornih komisija i da podnesu ostavke”, naveo je on.

Dveri neće predlagati članove stalnog sastava biračkih odbora tamo gde na to imamo pravo kao parlamentarna politička organizacija niti ćemo na bilo koji drugi način učestvovati na lažnim izborima 26. aprila.

“Ovaj, već sada neregularni izborni proces, treba obustaviti i hitno sesti za pregovarački sto između vlasti i opozicije na temu kako doći do slobodnih i poštenih izbora”, istakao je Obradović.

To bi bilo nešto najkorisnije što bismo mogli uraditi za opšte dobro, dok paralelno traje najvažnija bitka za zdravlje stanovništva, ocenio je on.

Comments

comments