Politika

DJB poziva na uzdržavanje od politizacije epidemije koronavirusa

Nakon što su u Srbiji u poslednjih nekoliko dana potvrđeni prvi slučajevi koronavirusa, uz očekivanje da će taj broj iz dana u dan rasti baš kao što je to slučaj i u ostalim državama sveta koje su zahvaćene epidemijom, DJB poziva sve političke stranke i političare, pa i Vladu i predsednika Srbije, da se uzdrže od bilo kakve politizacije ovog pitanja kojim treba da se bave isključivo stručnjaci i nadležne zdravstvene institucije.

“Bilo kakva politizacija krize izazvane epidemijom koronavirusa podriva poverenje građana u nadležne institucije i otežava im napore da se sa njom izbore. Trenutak za analizu i eventualnu kritiku rada nadležnih službi nije dok postoji realna opasnost od epidemije, već nakon što se ona završi. DJB smatra da je sebično i neodgovorno manipulisati osećajem straha i neizvesnosti građana zarad dobijanja nekih političkih poena, bez obzira da li to radi vlast ili opozicija”, navodi se i saopštenju ovog pokreta.

DJB apeluje i na građane da ne nasedaju na glasine koje za cilj imaju širenje panike, već da iskažu odgovornost i prate savete nadležnih zdravstvenih institucija, pre svega Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”.

Comments

comments