Politika

Brakus: Bojkot do izbora, pa glasati za SNS

Izvor: N1

Radijski voditelj Igor Brakus je, gostujući u Novom danu, izjavio da je na društvenim mrežama izneo razmišljanje o “opstrukcijskom bojkotu” koji preporučuje opoziciji.

“To podrazumeva da generalno bojkotujete sve, do samog dana izbora. U toku dana izbora izađete i glasate za Srpsku naprednu stranku (SNS). Šta se time postiže? Glasanjem za SNS dižete njima procenat toliko da svi sateliti i manje stranke padaju ispod tri odsto. SNS ostaje sam u parlamentu”, objašnjava Brakus.

Kada se to završi, dodaje on, može da se razmisli o tome da svi učlane u SNS i da se time potpuno obesmisli političko delovanje u Srbiji.

Brakus kaže da je Građanski pokret “Jeste SVEjeDNO” doneo odluku da ne bojkotuje izbore u slučaju da vlast ispuni neke zahteve.

“Među tim zahtevima su i tri ambasadorska mesta – Jamajka, Iran i Vatikan. Takođe, tri do četiri grobna mesta na Novom groblju, odmah do kapele. Piva za celu godinu… Ima još šest, sedam zahteva i ako ih vlast ispuni ne bojkotujemo izbore. Postoji još 15-ak zahteva da izađemo na izbore”, navodi on.

Odgovarajući na pitanje o dešavanjima u Demokratskoj stranci (DS), Brakus je rekao da je DS bio stranka za koju je glasao na izborima.

“DS sam uvek gotivio, uvek sam imao pozitivan stav. Imam i sada. Meni je žao da je ta stranka koja je bila stožer demokratskih promena uspela da toliko zezne onih 14 godina, kad su imali šanse da urade nešto, da svi živimo bolje. Mislim da to nisu uradili, to je njihova krucijalna greška koja ih je dovela do toga da na poslednjim izborima imaju dva procenta”, rekao je Brakus.

Dodaje da je DS u ovom trenutku “minorna politička opcija”.

“Nadam se da će uspeti da se pročiste. Poslao sam gospodinu (Zoranu) Lutovcu jedan slogan – DetokS”, naveo je Brakus.

On kaže da mu je zasmetalo što Gordana Čomić, uprkos proglašenom bojkotu, došla u Skupštinu “a da prethodno nijednom nije izlazila da kaže bilo šta o gomili problema”, ističući da je po njegovom mišljenju sama inicijativa za većim brojem žena u parlamentu dobra.

Govoreći o trenutnoj situaciji u Crnoj Gori i spora oko Zakona o slobodi veroispovesti, Brakus je ocenio da su “ovde uvek stradali mladi ljudi”.

“Nikad neće političari koji zamese određenu pitu, koja je sa malo otrova unutra. Uglavnom jedu ovi drugi, a ne oni. Sve ovo što se radi je neka vrsta šarade, odjednom smo svi jedan protiv drugog”, kaže on.

Brakus smatra da je sve “deo dogovora” jer se, kako kaže, stvari ovde ne dešavaju bez znanja drugih.

“Da li je to Evropa, Amerika, da li je to dogovor međusobni strana koje se ne podnose, da li je uticaj službi… Politički subjekti su nas delovanjem doveli do trenutka da pomislite da je sve zavera, da je sve veliki problem, da svakog dana postoji niz stvari koje se dešavaju u svakodnevnom životu koje ti odvraćaju pažnju, koje su distrakcija nečemu što bi ti trebalo da živiš kao život”, kaže Brakus.

Prema njegovom mišljenju, ceo svet je “otišao dođavola” i da je stoga teško očekivati da na ovim prostorima bude drugačije. Ocenjuje da “živimo u sociološkom eksperimentu gde svako može da uradi sa nama šta god želi”.

“Svest je otišla dođavola, mi smo kao zombiji koji čekaju da im se nešto dogodi, nemamo više sopstvenu emociju ni energiju, izgubili smo sve, govorim o mojoj generaciji. Izgubljeni smo, lutamo u prostoru i vremenu, čekajući da se nešto pozitivno dogodi, a izgubili smo tolike godine, imam utisak da ćemo izgubiti i godine koje dolaze”, smatra Brakus.

Prenosi http://rs.n1info.com/

Comments

comments