Politika

Rekovićka odgovorila Pešićki na uvrede: Pozivala si da se glasa za Tomu Nikolića

Izvor: espreso.rs

Foto: Dragana Udovičić, Beta

Nakon što je sociološkinja i političarka Vesna Pešić uvredila Valentinu Reković iz Pokreta 1 od 5 miliona nakon njenog gostovanja u Utisku nedelje rečima da je “glupa i pokvarena” Reković je za espreso.rs odgovorila Pešićki:

 

Odgovor Valentine Reković iz udruženja “1 od 5 miliona” prenosimo u celosti.

– Izjavu Vesne Pešić shvatam kao odbrambeni mehanizam od istine, po principu “ne sviđa mi se vest, pucaću u kurira”. A istina koju ponavljamo jeste sledeća: ovakva opozicija je sluđivanjem naroda i kalkulacijama obesmislila bojkot. Time što jedno govori, a drugo radi. Proglašava apsolutni bojkot izbora u septembru, a sve vreme paralelno radi na pripremi izlaska na lokalne izbore. Gradonačelnik Šapca i lider SzS Nebojša Zelenović pre dva dana kaže da će odluka o izlasku na izbore tek biti doneta. Potpredsednik DS Saša Paunović isto kaže za Paraćin. Jedan po jedan iskaču kao pečurke posle kiše. U bojkot su gromoglasno kretali u oktobru, pa opet u februaru, a zapravo nikad nisu ni krenuli. Sporazum s narodom, kojim su se hvalili kao Svetim pismom opozicije, brzo su zaboravili i zamenili Deklaracijom Bojkot 2020.

– Takvim igrokazom ubijaju ne samo ideju bojkota izbora, već pre svega bojkota sistema. Ako za gospođu Pešić progledati i uvideti svu neodgovornost opozicije i ne dozvoliti da ponovo budemo nasamareni, znači biti “glup i pokvaren”, onda prihvatam njene etikete. Ipak, pošto pojedini očigledno olako zaboravljaju, moram da podsetim: 2012 godine gospođa Pešić je pozivala da se glasa za Tomislava Nikolića i to je pravdala “strateškim glasanjem”. Da li danas, posle 8 godina tiranije SNS-a, i dalje tvrdi da je to bilo dobro strateško glasanje? Sumnjam. Pred predsedničke izbore 2017 je pozivala da se glasa za Sašu Jankovića. Pola godine kasnije guta svoje reči i tog istog Jankovića naziva prevrtljivcem. Poštujem godine gospođe Pešić i iskustvo koje one nose. Uzdam se u to da će i ona sama uvažiti sopstveno iskustvo i pouke iz njega ugraditi u buduće izjave i kvalifikacije koje sada tako olako daje. I sigurna sam da ce gospođa Pešić naposletku dati šansu mladima, da pokušamo da ispravimo ono gde su stariji podbacili i 2017, i 2012, ali i 2000. godine, rekla je Valentina za Espreso.rs.

Prenosi espreso.rs

Comments

comments