Društvo

Bravo za čuvenog glumca: Tihomir Stanić će sam odigrati predstavu za meštane Rakite

Zbog toga što želi da doprinese borbi meštana sela Rakita za očuvanje svoje reke, ali i zbog toga što mu je to, kako kaže, dužnost, proslavljeni srpski glumac Tihomir Stanić izvešće 3. maja u seoskom Domu kulture monodramu Na Drini ćuprija. Početak predstave je od 19 sati.

PROČITAJTE JOŠ: IZMENAMA ZAKONA O FINANSIJSKOG PORODICI UGROŽENA BOLESNA DECA!

Nakon pronađene ručne bombe u selu, paljenja kamp prikolice koja je služila kao magacin, eksplozije na bageru i svih incidenata koji su se dešavali u selu, meštani sela Rakite konačno će prisustvovati jednom lepom kulturnom događaju.

Odlomke iz romana Na Drini ćuprija srpskog nobelovca Ive Andrića, sada će čuti i stanovnici babušničkog sela, a kako bi se bolje upoznao sa celokupnom situacijom, glumac će u selu provesti 3 dana.

Govoriću izbor iz prva 24 poglavlja Andrićevog romana. Iz nekih ličnih pobuda sam pripremio predstavu, time iskazujem i neku vrstu slobode – kaže Stanić.

Već 18 godina publika širom sveta uživa u glumčevom emotivnom izvođenju monodrame, a nakon mnogobrojnih gostovanja u svetskim metropolama, prošle godine predstavu je izveo i u svom rodnom selu Šeškovci. U Rakitu dolazi na nagovor ćerke Milene koja je prošle godine boravila u selu kako bi pružila podršku meštanima.

PROČITAJTE JOŠ: SREĆOM, NE RAZMIŠLJAJU SVI U SPC KAO IRINEJ: “GRAĐANI IMAJU PRAVO DA IZRAZE SVOJE MIŠLJENJE”

Ovo je moj doprinos borbi tih ljudi za očuvanje životne sredine, a da usput napravimo jednu lepu predstavu za njih. Pretpostavljam da se kod njih to vrlo retko dešava, od poslednje predstave verovatno su decenije prošle. To mi je dužnost – kaže glumac.

Organizatori su meštani sela Rakita, a veliku ulogu u dolasku poznatog glumca ima njegova ćerka Milena.

Prošle godine u novembru sam bila sa drugaricom, kada sam obećala meštanima da će ih posetiti i otac. Spavaćemo kod meštana, želimo da podržimo sve ljude koji se bore za svoje reke – poručuje glumčeva ćerka.

Ideja potiče od tada, a kako glumac oko praznika ima slobodne dane, rešio je da ih iskoristi da poseti selo na jugu Srbije.

Kod njih ima slabo lepih događaja. U gostima im dolazi samo policija i investitor u zadnje vreme. Ideja je da se oni opuste, zabave, da imaju lep neki događaj, a ne samo da gledaju mašine – kaže Stanićeva.

Tako će meštani sela Rakite imati priliku da ugoste beogradskog glumca i oplemene kulturni život u selu koji gotovo više i da ne postoji.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): POSLOVI BOGDANA LABANA I IGNORISANJE ZAKONA

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments