Politika

(FOTO) Bravo za Jorgovanku: Narodna banka u minusu PREKO 700 MILIONA EVRA!

Narodna banka Srbije, na čijem čelu je istaknuta funkcionerka SNS Jorgovanka Tabaković, završila je prošlu godinu sa neverovatnim gubitkom od 83 milijarde dinara ili više od 700 miliona evra.

Poređenja radi, gubitak koji je zabeležila NBS u 2017. je više nego što je Vlada Srbije predvođena Vučićem, a zatim premijerkom Anom Brnabić, za tri i po godine otela od penzionera protivustavnim smanjenjem penzija.

PROČITAJTE JOŠ: 6 GODINA VUČIĆEVIH PREGOVORA U BRISELU: “NA KOSOVU NEMAMO NIŠTA”

U Godišnjem izveštaju o poslovanju NBS za prošlu godinu koji je dostavljen narodnim poslanicima, navodi se da je gubitak ostvaren zahvaljujući negativnim kursnim razlikama, i da kad se to isključi, NBS je tobože ostvarila dobit od 1,62 milijarde dinara iz operativnog poslovanja.

Ovi pokušaji da se isfrizira izveštaj i fingira značaj minusa po osnovu kursnih razlika, jadan je pokušaj zamazivanja očiju građana Srbije.

Gubitak od 700 miliona evra je upravo još jedna potvrda zašto je Dosta je bilo kategorički bio protiv ponovnog imenovanja Jorgovanke Tabaković na mesto guvernera na drugi mandat od šest godina, kako je to predložio predsednik Aleksandar Vučić.

Sad je jasnije i zašto je izveštaj o poslovanju NBS za 2017. držan u fioci i objavljen tek sada, dve nedelje pošto je Tabaković izabrana u skupštini Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: ČEMU SLUŽE STALNE VEŽBE POLICIJE I VOJSKE DOK NAM KRIMINALCI DIVLJAJU PO ULICAMA?!

Da su stručnoj javnosti i građanima Srbije tada bile dostupne informacije da će morati da plate i ”Jorgovankin” minus od 700 miliona evra, Tabaković ne bi bila izabrana ni za predsednicu mesne zajednice u Vražogrncu, a kamo li da po drugi put bude izabrana za guvernera Narodne banke Srbije.

Ukazali smo u Skupštini na njenu profesionalnu nesposobnost koja se ogleda u žmurenju NBS na nezakonite kredite indeksirane u švajcarskim francima ili prebacivanje portfolija klijenata iz jedne banke u drugu, a da klijente niko ništa ne pita. Ukazali smo na sve afere koje su je pratile tokom njenog prvog šestogodišnjeg mandata. Nije vredelo. Vučić je naredio, Maja Gojković je pritisnula zvonce, a poslanička većina je po dobro izdresiranom refleksu pritisla “za”, nesvesni da time po ko zna koji put nanose nemerljivu štetu građanima koje predstavljaju u tom visokom domu.

Tabaković je nedostojna funkcije guvernera i zbog činjenice da joj je stan, čim je postala guvernerka, otplatila dotadašnja firma Telekom Srbije, da je plagirala doktorat i da je napravila od NBS sigurnu kuću za ne zna se koji broj stranačkih kadrova koji se ne pojavljuju na poslu, među kojima je i Andrej Vučić, brat predsednika Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: GODINU DANA VLADE KOJA JEDINO ZNA DA KAŽE “HVALA VUČIĆU”!

(izvor: dostajebilo.rs)

Comments

comments