Politika

Brnabić da objasni kako jedan kablovski operater vredi više od PKB ili RTB Bor

Predsedavajući Saveza za Srbiju Dragan Đilas javno je upitao Vladu Republike Srbije i kompaniju Telekom, čiji je država većinski vlasnik, kako je moguće da jedan kablovski operater u Srbiji bude plaćen čak 190 miliona evra i da se državne pare uplate na ofšor račune na Kipru.

„Pozivam gospođu Brnabić da objasni kako jedan kablovski operater čiji su godišnji prihodi svega 17,3 miliona evra i dobit 1,5 miliona evra, vredi skoro duplo više od PKB-a koji ima 17.000 hektara najplodnijeg zemljišta sa 700 km kanala za navodnjavanje, ogromnom mehanizacijom, silosima, laboratorijama. Gospođo Brnabić, kako je moguće da jedan kablovski operater vredi više od celokupnog RTB Bor za koji kineska kompanija Zi Jin ima obavezu da u prvoj godini kroz dokapitalizaciju, dakle kroz plaćanje sebi samima, a ne državi Srbiji, uplati svega 85 miliona evra? Obaveštavamo Vas i Vladu, ukoliko niste upoznati: dok Telekom daje ponude za kupovinu TV Prva i O2, sprema se prodaja MSK Kikinda za cenu od desetak miliona evra, iako ova kompanija na računu u ovom trenutku ima duplo više novca“, istakao je Đilas povodom prodaje kablovskog operatera Kopernikus državnom Telekomu.

U ime Saveza za Srbiju, Đilas je poručio da će svi oni koji prljavim mahinacijama otimaju imovinu svih građana, odgovarati pred zakonom:
„Javno obaveštavamo sve učesnike ovakvih mahinacija da će sva imovina ovako oteta građanima Srbije, posle smene ove štetočinske vlasti biti nacionalizovana i da će svi akteri biti predmet istrage nezavisnih tužilačkih i pravosudnih organa.“

(Izvor: Savez za Srbiju)

Comments

comments