Politika

Brnabić posavetovala: Vršite pritisak!

Beograd, 17. aprila 2018 - Premijerka Srbije Ana Brnabic na konferenciji za novinare. Sef Delegacije Evropske unije u Srbiji, Sem Fabrici, predao je danas premijerki Srbije Ani Brnabic Izzestaj Evropske komisije o napretku Srbije u procesu pristupanja EU. FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / bb

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da ni ona, a ni Vlada na čijem je čelu, ne mogu da odgovaraju za rad organa koji su nezavisni, navodeći Regulatorno telo za elektronske medije i Radio-televiziju Srbije, dodajući da primedbe na njihov način rada ne treba upućivati Vladi.

Na okruglom stolu “Uloga regulatornih i samoregulatornih tela u predizbornom izveštavanju – Norveška iskustva”, koji je organizovan u ambasadi Norveške u Beogradu, Brnabić je rekla da ona “ne može da objašnjava postupke REM-a, i da kao predsednica Vlade nema nikakvu ingerenciju nad RTS-om”.

Kako Brnabić kaže, “Vlada nije odgovorna za sve” i ne može uticati na nezavisne organe kao što su REM i RTS. Brnabić se požalila kako je među prvima dobila prijavu od Agencije za borbu protiv korupcije, zbog “funkcionerske kampanje”.

“Optužena sam zato što sam rekla da će ljudi prepoznati rezultate, nisam rekla glasajte za toga i toga”, saopštila je Brnabić i dodala da će “insistirati da se postupak završi u roku”.

Ona je dodala i da ima tužbu od novinara Slaviše Lekića i da se u tom postupku lično odazvala na suđenju, navodeći da je to njena građanska dužnost.

“Kritikujte i vršite pritisak tamo gde daje rezultate. Ja ne utičem na REM i RTS”, posavetovala je Brnabić.

Comments

comments