Društvo

Bujošević neće u penziju, ostaje i dalje na RTS-u?!

Sednica Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS), na kojoj je trebalo da se razmatra molba direktora Dragana Bujoševića za produženje roka za odlazak u penziju, odložena je za utorak, 25. decembar.

PROČITAJTE JOŠ: NEVIĐENA BAHATOST VULINOVOG MINISTARSTVA: ZABRANILI ZAPOSLENIMA DA PODELE DECI PAKETIĆE!

Bujošević 15. januara puni 65 godina i po zakonu treba da ide u penziju, ali mu petogodišnji mandat ističe u avgustu 2020. godine, zbog čega je tražio produženje.

PROČITAJTE JOŠ: MOGU LI SE ZBUNITI 5 MILIONA LJUDI?!

– Obratili smo se na nekoliko adresa od kojih očekujemo odgovore, jer želimo da vidimo šta nalažu zakonski propisi. Početkom sledeće nedelje ćemo imati sve informacije koje su relevantne za zasedanje i donošenje odluke – rekao je Vladimir Vuletić, predsednik Upravnog odbora RTS.

Vasko Vasović, direktor fotografije RTS, kaže za Kurir da bi Bujošević trebalo da se pridržava onih odluka koje su važile za druge.

– Slogan gospodina Bujoševića, izgovoren svakom radniku koji je tražio produžetak, bio je: „Nema produžetka, nema izuzetka!“ Princip je isti za sve, sem za njega. Nijednom radniku koji je podneo molbu za produženje roka za odlazak u penziju nije hteo da potpiše, a bilo je mnogo podnetih zahteva i to na tri, četiri ili šest meseci. Uglavnom da bi ljudi mogli da završe projekte koje su započeli – kaže Vasović.

PROČITAJTE JOŠ: FIRMA VOĐE NAVIJAČA ZVEZDE DOBILA POSAO OD EPS-A!

(izvor: cenzolovka.rs)

Comments

comments