Politika

Cirkus dolazi u Pančevo – radnici u javnim preduzećima PRISILJENI da dočekaju Vučića!

Tačno 29 okruga za 30 dana – tako izgleda plan predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, a nakon što je završio dvodnevnu posetu Pčinjskoj, u nedelju kreće u posetu Južnobanatskoj oblasti. Pored Vršca, na mapi kampanje je Kovin, Opovo, Bela Crkva i Pančevo, gde bi šef države, između ostalog, trebalo da obiđe i bolnicu.


Uoči posete, na društvenim mrežama pojavile su se navodne instrukcije za zaposlene i članove Saveta za zdravstvo, u kojima se navodi da je prisustvo na dočeku predsednika – radna obaveza.

Prvo je na Tviteru počela da kruži navodna  poruka direktora bolnice, Slobodana Ovuke, koju je uputio članovima Saveta za zdravstvo. “Poštovani članovi Saveta za zdravstvo, otkazujem obe akcije preventivnih pregleda za vikend. U nedelju dolazi predsednik Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, te je prioritet Saveta doček Predsednika!”

Pančevo tvit o dolasku Vučića

Na pitanje da li su tačni navodi da će sve akcije preventivnih pregleda biti otkazane tokom predstojećih dana vikenda – od nadležnih u pančevačkoj bolnici muk.

pančevo, radna obaveza u bolnici

Uprkos upitu televizije N1 direktoru bolnice – odgovora nema. Zaposleni u ovoj ustanovi nisu želeli pred kamere, ali kada se iste ugase – tvrde: rečeno im je da je doček predsednika Srbije ispred bolnice u nedelju – radna obaveza.

fb o bolnici

 

O pritiscima na zaposlene – želela je da posvedoči zdravstvena radnica koja se javila televiziji N1, no iako je intervju bio zakazan, odustala je da o svom iskustvu javno govori.

Urednik portala Pančevo City navodi da aktuelna situacija nije novost i dodaje da je na delu gruba zloupotreba institucija.

“Nije to ništa novo, to se već dešavalo i prethodnih puta da se na različite načine mobilizuju zaposleni u javno-komunalnim preduzećima, najčešće, ali i u gradskoj upravi i ustanovama kulture čiji je osnivač Grad Pančevo, tako da se ljudi drže na “kratkom lancu”, u strahu i u neizvesnoj sutrašnjici. Što jeste najbolji način ili ucenjivanja ili potkupljivanja podržavalaca ili simpatizera SNS-a. A to se sve dešava uz apsolutnu zloupotrebu i prenaprezanje javnih resursa”, kaže Nenad Živković, urednik portala Pančevo City.

(Izvor: N1)

Comments

comments