Društvo

Članica Saveta REM-a Popović: Odluka da se Pink ne kazni, otvorila Pandorinu kutiju

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Judita Popović ocenila je da je jučerašnjom odlukom da televizija Pink ne bude kažnjena zbog toga što je vlasnik te televizije Željko Mitrović zagovarao ozonske terapije u lečenju kovida-19, „otvorena Pandorina kutiju nadrilekarstva“.

Popovićeva za UNS ističe da je reč o „nedopustivoj zameni teza“, zato što tema nije bila „ozoniranje kao alternativan vid lečenja“, već „privilegija i samovolja jednog čoveka, jedne televizije da uzurpira nacionalnu frekvenciju, ovog puta radi promovisanje alternative u pogledu lečenja korone, koja je izazvala pandemiju u svetu, a nas zaključala na dva meseca“.

„Odluka REM-a da ne sankcioniše ovu vrstu zloupotrebe moći – da dopreš do svakog građanina u Srbiji sa promovisanjem lečenja u vezi kojeg je medicinska struka skeptična, otvorila je Pandorinu kutiju nadrilekarstva“, kaže Popovićeva, a prenosi UNS.

Navodi da je „objektivnost ključna u prezentaciji medijskog sadržaja“, a da u konkretnom slučaju „objektivnosti nije bilo i da su se oko toga svi složili“. „Sasvim je realno očekivati da će se slični slučajevi ponavljati“, kaže ona.

Popovićeva je za UNS potvrdila da je jučerašnja sednica REM-a, sa različitim mišljenjima, bila burna.

Comments

comments