DruštvoEditor Picks

Članska karta SNS – dozvola za kriminal

“How to get away with murder” u srpskoj verziji ima vrlo jednostavan odgovor – učlani se u Srpsku Naprednu Stranku. Što bi drevna mudrost rekla, “ne može čovek da ogrezne u kriminal, koliko članska karta Srpske Napredne Stranke može da opere“.

PROČITAJTE JOŠ: Slađana Tomađević – Sramota novinarske profesije

Danas smo ponovo svedoci istinitosti ove tvrdnje pošto je naime viši sud oslobodio bivšeg direktora Savezne uprave carina Mihalja Kertesa, nekadašnju sekretarku Vlade Srbije Živku Cicu Knežević i bivšeg ministra Branislava Ivkovića odgovornosti da su pre 20 godina izvršili zloupotrebu službenog položaja, prilikom dodele državne nekretnine u Beogradu devedesetih godina.

PROČITAJTE JOŠ: Gde se ima tu se i rasipa – posle jelke 300.000e za software, 600.000e za jarbol

Nije ovo izolovan slučaj, nije naravno ni poslednji. Podsetimo se, već smo pisali o slučaju Gorana Kneževića, kao i o Nebojši Nenadoviću – nekadašnjem članu Demokratske Stranke koji je bio uhapšen zbog kupovine glasova, a sada je vrlo uspešan SNS-ov predsednik opštine.

Ima još primera, valja se podsetiti da se i Bogoljub Karić “čist kao suza” vratio u Srbiju čim je pokazao naklonost prema lideru kartela, Aleksandru Vučiću. Željko Mitrović i sin mu Aleksandar su takođe oslobođeni optužbi za ubistva dve devojke. Stanko Subotić, Joca Amsterdam, Dušan Stupar i Luka Karadžić – ko se još seća njih i njihovih grehova i njima je oprošteno jer velika je milost Aleksandra. Malo ljubavi prema kartelu i sve je zataškano.

Pisali smo i o lokalnim funkcionerima kojima se takođe žmuri na obavljanje nelegalnih radnji – Milorad Pantić, Goran Jović i Milenko Đurćević, samo su kap u okeanu.

Zato ne čudi ni nedavno oslobađanje Predraga Bubala. Na kraju krajeva, nakon završetka procesa, Bubalo je zajedno sa Goranom Vesićem viđen na žurci koju je organizovao Ivica Dačić.

Jer lepo mudrost kaže “ne može čovek da ogrezne u kriminal, koliko članska karta Srpske Napredne Stranke može da opere“.

Comments

comments