Politika

“Crna knjiga”: Sva SNS zlodela u Beogradu

Ova knjiga je, da ne bi bilo zabune, ustvari internet sajt na kojem, kako je rečeno, svi građani Beograda koji to žele mogu da pročitaju skraćeni spisak svega “lošeg, negativnog i koruptivnog što je ta vlast uradila”.

Kandidat za odbornika Skupštine Beograda Zoran Alimpić rekao je novinarima ispred Skupštine grada da to nije “crna kampanja”, jer je sve što je na sajtu objavljeno tačno, dokazivo, proverljivo i istinito, a da je “crno zato što su oni na takav način vodili grad” i da je “toliko toga da nije moglo da stane u knjigu, pa je objavljeno na internet sajtu”. Ovu akciju pokrenula je inače koalicija “Da oslobodimo Beograd – DS, Nova, SDS, ZEP Zeleni”.

“Tu ima stvari koje su opštepoznate i koje svi znaju kao što je Beograd na vodi, Savamala, ali to su zapravo sitnice, najveća pljačka i najveće afere su nepoznate javnosti zbog medijske blokade koja je neverovatna”, istakao je Alimpić.

On je dodao da je o svemu što piše na tom sajtu diskutovano u Skupštini Beograda.

“Vođena je diskusija i kada je u pitanju deponija, izdavanje gradskih resursa poput monopola na reklamne panoe u centru grada, privatni prevoznici su na primer dobili koncesiju na 10 godina, a po zakonu mogu samo na pet, a priprema se i koncesija za četiri garaže u centru grada, umesto da grad izgradi garažu i da se sama isplaćuje”, kazao je Alimpić.

Prema njegovim rečima, kada je SNS “došla na vlast, imala je belu knjigu svojih obećanja, od toga nisu sproveli ništa i sada je više ne spominju, ali su zato popunili crnu knjigu pogrešnih koruptivnih i loših odluka za Beograd”.

“Građani Beograda, nemojte da dozvolite da neobavešteni izađete na izbore i neobavešteni dočekate izbore, pogledajte spisak i objašnjenja, dokumentaciju i detalje i onda odlučite kako ćete glasati 4. marta”, rekao je Alimpić.

Upitan zašto nisu uradili “crnu knjigu o Draganu Đilasu”, odgovorio je da nisu zato što “crnu knjigu o sadašnjoj opoziciji vode mediji i da se ta crna kampanja vodi godinama”.

“Pokazalo se na sudu da dokaza nema i da su to sve bile prazne priče. Suđenja do kojih će doći posle promene vlasti 4. marta biće sa dokazima i biće mnogo ozbiljnija po one koji budu optuženi, a to su oni koji sada sede u ovoj zgradi (Skupštini grada)”, istakao je Alimpić.

Rakić Vodinelić: Tendencija zloupotrebe javnih nabavki

Prva na listi “Da oslobodimo Beograd” Vesna Rakić Vodinelić rekla je da za sve probleme koji su navedeni na sajtu postoji tendencija zloupotrebe javnih nabavki.

“Problem je sada što sve te stvari koje su povezane sa sadašnjim funkcionerima, treba da kontroliše Agencija za borbu protiv korupcije koju, opet preko svog čoveka, za koga se pretostavilo da je lagao kada je rekao da nije član SNS kontroliše ta stranka”, kazala je Rakić Vodinelić.

Ona je dodala da se “radi se o direktoru te agencije, Sikimiću koji je u vreme kada je vodio razgovor i bio kandidat za tu funkciju rekao da nije član SNS a bio je član te stranke”.

“Mi smo napravili predlog Agenciji za borbu protiv korupcije i ta peticija se potpisuje i očekujemo da Odbor Agencije ozbiljno razmotri taj naš zahtev”, istakla je Rakić Vodinelić.

(izvor: N1)

Comments

comments