Politika

Crveno – crna ambrozija – korov koji se najteže uništava

Negde u jesen 2001. razgovaram sa Đinđićem za Radio „Dojče vele“ i direktno ga pitam zašto je izostala najavljivana i očekivana lustracija? Ništa manje direktno me je podsetio kako je Koštunica šest meseci opstruirao da se zbaci Rade Marković, šef DB-a, i da je politička situacija još rovita i šarolika. Svesno sam izbegao da emitujem taj razgovor.

Godinama potom sam se uveravao da je tih kobnih šest meseci poslužilo Markoviću da skloni sve važne kompromitujuće podatke o Miloševićevoj crveno-crnoj falangi, ali i da se udare novi temelji staroj vlasti. A onda je pet godina kasnije „mudri“ Tadić zaštitnički prigrlio Dačića i socijaliste. Danas su oni endemski raširen korov, nešto kao politička ambrozija. S radikalima prepakovanim u naprednjake i dalje Srbiju vode u sunovrat.

PROČITAJTE JOŠ: PISMO KOJE RTS NIJE SMEO DA OBJAVI: ĐILAS RASKRINKAO VESIĆEVE LAŽI O PKB-U!

Pre nekoliko dana oglasio se Đorđe Milićević, godinama visokopozicioniran socijalista, potpredsednik Narodne skupštine, mirođija u raznim političkim čorbama. Ničim neizazvan sugerisao je vlastima u tri garda (Paraćin, Čajetina i Šabac), u kojima ne ordiniraju ni SNS ni SPS, da, ako su nezadovoljni republičkim vlastima, raspišu vanredne izbore. A sve povodom poziva Saveta Evrope da se predstavnici ovih gradova uskoro pojave i obrazlože državni zulum prema ovim opozicionim opštinama. Taj poziv je očito trn u oba oka Vučiću i njegovim seizima, pa na sve načine pokušavaju to da osujete i kompromituju tri gradonačelnika.

Zašto se ovim povodom oglasio baš Milićević? Pa da malo ispadnu magarci i ovi iz SPS-a, kad ih naprednjaci već tako stoički šlepaju i servisiraju. Naravno, odmah su se oglasili lokalni odbori SNS-a u ova tri grada i zdušno podržali inicijativu druga Milićevića. Providno, namešteno i već viđeno.

PROČITAJTE JOŠ: KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV ŠEŠELJA – “ZATURENA”?!

Svesno su prevideli važne odredbe Zakona o lokalnoj samoupravi, gde se jasno definišu samo tri razloga za vanredne izbore: neizglasavanje budžeta, neizbor predsednika lokalne skupštine u roku od meseca dana posle izbora i neodržavanje sednice skupštine u tri meseca. Ali šta zna rijaliti masa o tome. Iako je cilj nedostižan, važno je pumpanje atmosfere.

Ko je lukavi Valjevac Đorđe Milićević? Reč je o čoveku koji ima najviše poslovnih veza sa ljudima koji su krivično gonjeni, kako otkriva KRIK. Među njegovim poslovnim partnerima su: bokserski sudija Aleksandar Vučićević, koji je učestvovao u nasilju u noćnom klubu, bivši načelnik gradske uprave Valjevo Aleksandar Vujić Subotić, koji je uhapšen 2017. pod sumnjom da je primio mito za lažiranje javne nabavke, kao i Sreten Jović, koji je osuđen jer je automobilom udario traktoristu. Poslovni partner bio mu je i Mihailo Todorović, kome se sudilo pod optužbama za malverzacije sa robnim rezervama pšenice – ali je oslobođen. Sa lokalnim stranačkim kolegama bio je suvlasnik kompanije „Valjevski biznis centar“. Vlasništvo u ovoj kompaniji preuzeli su od lokalnog odbora SPS-a, a firma poseduje objekat u centru Valjeva. Udeo u ovoj kompaniji nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije. Sve nekretnine koje poseduje prijavio je na oca.

Možete li da naslutite koliko je ovakvih milićevića duboko ukorenjeno kao crvena ambrozija po Srbiji? Milićević se u SPS učlanio iste godine kada je postao punoletan.

PROČITAJTE JOŠ: ZATVORENO PISMO ŽELJKU MITROVIĆU

(izvor: beogradski-glas.rs / Milan Bečejić)

Comments

comments