Politika

Da li će ovaj čovek napokon otići sa funkcije? Predsednik opštine prebacio na ženinu i bratovu firmu 18 MILIONA!

Zbog toga što je, kako je utvrdila Agencija za borbu protiv korupcije, firmi svoje supruge, ali i firmama svog brata i člana Opštinskog veća iz opštinskog budžeta sa različitih pozicija prebacio preko 18 miliona dinara od 2014. do 2017, Agencija za borbu protiv korupcije predložila je smenu predsednika Opštine Bela Palanka Gorana Miljkovića.

On je bio dužan da kao predsednik Opštine pismeno obavesti Agenciju o sukobu interesa koji je imao prilikom dodeljivanja novca iz budžeta Opštine Bela Palanka, što nije učinio.

PROČITAJTE JOŠ: SVETSKO PRVENSTVO JE PROŠLO – UHAPSITE VUČIĆEVIĆA

U konkretnim slučajevima, povezana lica sa Goranom Miljkovićem (na slici ispod) su njegova supruga Jasmina Miljković, privredno društvo M.G.M. s obzirom da je njegova supruga vlasnik i zakonski zastupnik, njegov brat Miroslav Miljković i njegova preduzetnička radnja, kao i Slaviša Veljković, s obzirom da je na Miljkovićev zahtev on izabran za člana veća – navode u Agenciji.

Opština Bela Palanka, na čijem je čelu Miljković, je u 2015. godini isplatila 636.000 firmi M.G.M čiji je vlasnik njegova supruga, za kancelarijski materijal i poklone za decu, tokom 2016. godine 836.000 dinara, a u 2017. tek 94.000 dinara.

Iz Opštinskog budžeta je za 3 godine isplaćeno 3,2 miliona firmi DKM Trade, koja je u vlasništvu Miroslava Miljkovića, koji je njegov rođeni brat. Takođe, firmi Ferstil u kojoj je suvlasnik Slaviša Veljković, u to vreme član Opštinskog veća, a danas odbornik u Skupštini opštine, je od 2015.do 2017. isplaćeno preko 13 miliona dinara.

Funkcioner je dužan da funkciju vrši tako da javni interes ne podredi privatnom, da stvara i održava poverenje građana u savesno i odgovorno obavljanje funkcije, da stvara i održava poverenje građana i da izbegava stvaranja zavisnosti prema osobi koja bi mogla da utiče na nepristrasnost u vršenju javne funkcije – navode u Agenciji.

PROČITAJTE JOŠ: KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV VUČIĆA, STEFANOVIĆA, GOJKOVIĆEVE I ANE BRNABIĆ!

Odluka Agencije da se Miljković smeni sa funkcije nije konačna, a Miljković se žalio na rešenje, ali nije želeo da ga komentariše.

Trenutno sam na godišnjem odmoru. Žalio sam se na rešenje, ali nemam komentar – odgovorio je Miljković.

Miljković: Nisam znao da će Opština sarađivati sa firmama moje supruge i brata!

Ipak, aktuelni predsednik Opštine Bela Palanka (na slici ispod) Goran Miljković, u svom izjašnjenju Agenciji, smatra da nije povredio odredbe koje su mu stavljene na teret, jer pri stupanju na dužnost nije znao da će Opštinska uprava ili ustanove čiji je osnivač Opština, imati poslovni odnos sa firmama sa kojima je povezan.

Nabavke nisu vršene sa moje strane, već od strane ovlašćenih lica opštinskih organa i ustanova, te su to javne nabavke male vrednosti, a sve je urađeno po zakonu – navodi Miljković.

Takođe, dodaje da je retko u kontaktu sa svojim bratom, a da je razlog kupovine kancelarijskog materijala od firme svoje supruge taj što je ta firma jedini nabavljač kancelarijskog materijala u Beloj Palanci.

Podsetimo Goran Miljković je od 2012. na čelu Opštine Bela Palanka, tada kao član DS, dok je 2016. za predsednika Opštine izabran sa liste SNS-a.

PROČITAJTE JOŠ: DOKLE VIŠE?! SRBIJA SE OVE GODINE ZADUŽILA VEĆ MILIJARDU EVRA?!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments