Politika

“Da li je Komunalna milicija privatna svojina Gorana Vesića?”

Beogradski odbor SP Dveri saopštio je da su njihovi predstavnici pokušali da na javnu sednicu u vezi Plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogardu uđu na legalan i zakonit način, učestvuju u raspravi i obrazlože svoje primedbe zašto ovaj plan koji je drugi naziv za projekat „Metro“ ne treba usvajiti.

“Ali, glavni ulaz je bio zatvoren ogradom, privatnim obezbeđenjem i Komunalnom milicijom! Najbrojnije je bilo privatno obezbeđenje Gorana Vesića, odnosno Srpske napredne stranke. To su ljudi koji imaju preko 60 i 65 godina koji očigledno ne znaju ni svoje obaveze ni svoja zaduženja i ovlašćenja, a još manje poznaju naša prava kako bi ”ista” poštovali, već se ponašaju kao gomila neobrazovanih, bahatih i bezobraznih kojima je nalog da ne puste nikoga po cenu ”života ili smrti””. navodi se u saopštenju Dveri.

Posle dva sata guranja ulaz je bio dozvoljen samo jednom predstavniku Dveri iako je više njih predalo primedbe, saopštili su.

“Ne zna se šta je MUP Republike Srbije radio ili nije radio, šta su radili inspektori zaduženi za javni red, šta ostali inspektori ali reda nije bilo, već su svi oni ili bili sa rukama u džepovima ili su pojedini snimali telefonom i gledali sa strane kako nas Komunalna milicija maltretira gore nego da smo u kaznenom zatvoru, a ne ispred gradske skupštine i na javnom prostoru.Postavlja se pitanje ko tu šta radi i zašto im se prepliću nadležnosti na štetu grđana koji žele da ostvare svoja zakonom zagarantovana prava? I kada će svi oni zbog kojih se građani osećaju ugroženo da odgovaraju zbog svog nerada”, navodi se u saopštenju.

OGRADA, OBEZBEĐENJE I POLICIJA: Ovako izgleda kada SNS organizuje “javnu raspravu”

Kako navode, predsednica GrO Dveri u Beogradu Radmila Vasić se u jednom trenutku “našla u potpunom klinču između obezbeđenja i građana koji su pokušali da uđu i na sve molbe upućene privatnom obezbeđenju, Komunalnoj miliciji, inspektorima u civilu, uniformisanim policajcima da je puste, svi su bili gluvi, iako je malo nedostajalo da ozbilljno bude povređena”.

“Obzirom da su tokom postupanja u danu održavanja javne sednice u vezi Plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu prekršena sva prava građana i da je Komunalna milicija postupala tako da je zloupotrebila službeni položaj i prekršila sva svoja zakonom i svim pravilnicima dozvoljena ovlašćenja i opise svojih radnih mesta, Srpski pokret Dveri podneće krivične prijave protiv svih lica pojedinačno i protiv njih pokrenuti sudske postupke i tražiti njihovu odgovornost. Jednom za svagda mora da znaju šta oni smeju a šta ne smeju da rade i da se u skladu sa zakonima ove zemlje ponašaju. To ćemo uraditi i za privatno obezbeđenje sa još jačim akcentom na uvek ”ista” bahata, gruba lica koja čine to obezbeđenje i krivične prijave će ići posebno za svako lice koje je učestvovalo u prekjučerašnjim maltretiranjima građana”. stoji u saopštenju.

Dveri su pozvale MUP RS da “pod hitno reši problem poklapanja nadležnosti sa Komunalnom milicijom i privatnim obezbeđenjem kako na sledećim skupovima ne bismo imali povređene građane”.

 

Foto: dveri.rs

Comments

comments