Društvo

MUP: Uhapšen muškarac zbog pretnji Vidojkoviću i Kulačinu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su S.N. (1974) iz Valjeva, koji se tereti da je sa svog naloga na jednoj društvenoj mreži uputio pretnje Marku Vidojkoviću i Nenadu Kulačinu, autorima podkasta “Dobar, loš, zao”.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, on se sumnjiči da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Beogradu.

Vidojković i Kulačin krajem septembra dobili su pretnje smrću, što je prijavljeno nadležnom tužilaštvu. Prijavljeno je šest pretnji, a u pomenutim, im je prećeno ubistvima i metkom u čelo.

Pretnje su, prenosi Nova.rs počele nakon što je Vidojković u podkastu opsovao Aleksandra Vučića, a potom su ga režimski mediji optužili da su se psovke odnosile na majku predsednika Srbije, što je autor emisije oštro demantovao. Nakon kampanje u režimskim medijima, Vidojkoviću i Kulačinu su krenule da stižu stravične pretnje.

„Podneli smo krivične prijave, odnosno NUNS je u moje i Kulačinovo ime podneo, povodom pretnje koje smo dobili. Imali smo šest pretnji za dva dana, četiri su već procesuirane i tužilac nas je juče pozvao da potvrdimo da se osećamo ugroženima. Dve prijave, odnosno pretnje, poslali smo jutros NUNS, pa će oni da ih potom proslede nadležnom tužilaštvu, s obzirom da se time bave. Meni su lično stizale uvrede, a preteći komentari se uglavnom nalaze ispod DLZ tekstova na društvenim mrežama. U početku je Nenad veliki deo prijavljivanja pretnji preuzeo na sebe, a sada sam se i ja intenzivno uključio“, rekao je ranije Vidojković za Nova.rs.

Nenad Kulačin objasnio je kakve su pretnje u pitanju.

„Pretnje su od klanja do metka u čelo, kompletan dijapazon pretnji smrću. Pretnje se ujedno odnose i na naše porodice, a traje od trenutka kada su nacionalne televizije prenele deo iz naše emisije, u kojoj je Marko imao posebnu poruku za predsednika. Od tog trenutka smo dobili nebrojano pretnji“, kaže Kulačin.

Comments

comments