Politika

Da li je ovo najbolja definicija do sada: Pink i Informer su fabrike laži, a ne mediji

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Djilas ocenio je danas da su vlasnik Pink televizije Željko Mitrović i glavni urednik Informera Dragan Vučićević “upravnici fabrika laži, a ne medija” i da je bilo kakav pokušaj povezivanja njihovog proizvoda sa medijima, uvreda za sve one koji časno obavljaju novinarsku profesiju.

Povodom tužbi koje je protiv Mitrovića i Vučićevića podneo zbog kleveta i govora mržnje, Djilas je u saopštenju ocenio da je jedini zadatak Mitrovića i Vučićevića da što duže na vlasti održe Aleksandra Vučića.”To je njihovo pravo, ali ne po cenu nečije časti, bezbednosti i na kraju života. Svakoga ko misli svojom glavom nazivaju ološem, bandom, lopovima, fašistima. Prete nam hapšenjima, izazivaju probleme ne samo nama, nego i članovima naših porodica. To je raspirivanje mržnje prema neistomišljenicima u najgorem maniru totalitarnih režima”, ocenio je on.

Djilas je dodao da “Vučićevo tužilaštvo” krivične prijave verovatno i neće procesuirati na valjan način, ali i dodao da uprkos tome neće odustati od borbe da se pristojnost i odgovornost vrate u javni prostor.

“Udruženje novinara Srbije me savetuje da se od njihovih opasnih laži odbranim u parničnom postupku. To sam i radio do sada. Zato trenutno imam više od 30 parnica. Mogao bih da imam i 130, ali bih onda ceo dan bio po sudovima. Takozvani mediji protiv kojih dobijem presudu, kao što je TV Pink, plate kaznu od hiljadu-dve evra, ali presudu nikada ne objave, iako su na to po zakonu dužni. Tako milioni gradjana nikada ne saznaju istinu, a Pinkovi, Informeri i njima slični nastave sa lažima. To traje već više od šest godina”, dodao je Djilas.

On je rekao da očekuje da će tužilaštvo odbiti krivične prijave, ali da ih je podneo da bi se izborio za to da se pristojnost i odgovornost vrate u javni prostor Srbije.

“I od svoje borbe neću odustati bez obzira na cenu koju ću platiti”, dodao je Djilas.

(Izvor: Beta)

Comments

comments