Politika

Da li je realno: Sednica lokalne skupštine prekinuta, a naprednjaci je nastavili u kabinetu sa SVOJIM ODBORNICIMA?!

Nakon incidenta koji je počeo ukazivanjem pojedinih odbornika predsedniku kuršumlijske Skupštine Dejanu Loviću na kršenje poslovnika i pokušaja odbornika opozicionog “Gvozdenog puka” Slavka Ilića da ukaže na neregularnosti, poslednja sednica je prekinuta, pa posle sat vremena nastavljena u kabinetu predsednika, ali samo sa odbornicima vladajuće većine koju čine SNS i SPS.

Odbornik Grupe građana “Gvozdni puk” Slavko Ilić naglašava da je samo želeo da ukaže na kršenje poslovnika i na nezakonitosti tokom prethodne sednice koja, po njemu, nije završena.

PROČITAJTE JOŠ: BEOGRADSKI NAPREDNI IDIOTI SU PREVAZIŠLI SEBE: SPOMENIK PATRIJARHU PAVLU IZGLEDA UŽASNO!

Prošla sednica je prekinuta, iako su ostale još dve tačke dnevnog reda, a odmah nakon izglasavanja odborničke većine koju predvodi Srpska napredna stranka da se iz gradske kase, o trošku svih građana, za preko 1,5 miliona evra kupe kolektori za otpadnu vodu za privatne hotele u Lukovskoj Banji. Posle skoro 3 meseca zakazana je nova sednica i ja sam na početku izašao da ukažem na povredu poslovnika i podsetim da se ne može zakazati nova, dok se ne završi prethodna sednica – priča Ilić.

Dodaje da je već posle druge rečenice od strane presedavajućeg dobio prvu, a nedugo zatim i drugu opomenu, posle čega je usledilo izglasavanje odbornika da se on udalji sa sednice.

Kako je i dalje za govornicom insistirao da mu se objasni o čemu se radi i zašto mu je onemogućeno da kao predstavnik građana kaže ono što misli, doneta je odluka da se sednica prekine na 10 minuta.

Dok su opozicioni odbornici čekali u skupštinskoj sali, sednica je nakon sat vremena nastavljena, ali u kancelariji predsednika Skupštine. Vladajuća SNS na sve načine pokušava da svoje, po nama nezakonite odluke, sakrije od očiju javnosti, zbog čega ćemo hitno tražiti od Ministarstva za lokalnu samoupravu da pošalju nadležne službe i ispitaju i provere naše sumnje u regularnost rada odborničke većine – tvrdi Ilić.

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA SE DESI KADA ANA BRNABIĆ ODGOVARA NA PITANJA KOJA NISU NARUČENA?!

On naglašava da će opozicioni odbornici, ukoliko ne dobiju odgovor Ministarstva, krenuti sa radikalizacijom protesta u narednom periodu.

Predsednik Skupštine Dejan Lović ističe da ovo nije prvi put da se nekoliko opozicionih odbornika ponaša nedolično u lokalnom parlamentu, te da se radi o želji manjine da utiče i opstruiše volju apsolutne većine odbornika u Skupštini Kuršumlije (detalj iz samog mesta možete videti na slici ispod).

Nakon što je izglasana mera udaljenja, Ilić nije želeo da napusti skupštinsku govornicu, zbog čega sam dao pauzu od 10 minuta. Kako je on nakon toga i dalje bio tamo, ne želeći da produbljujem problem, pozvao sam odbornike da u mojoj kancelariji nastavimo rad. Smatram da se sve odluke donose po zakonu, a da, ukoliko neko sumnja u zakonitost, postoje nadležne službe koje to mogu proveriti. U svakom slučaju, bojkot i opstrukcija rada lokalnog parlamenta nije put ka rešenju problema – rekao je Lović.

Inače, kuršumlijska Skupština broji 25 odbornika, a većinu čine Srpska napredna stranka sa 14 i Socijalistička partija Srbije sa 3 odbornika.

U opoziciji su GG “Gvozdeni puk”, Dveri, SRS i DS sa po jednim odbornikom i sa po 2 odbornika Grupa građana i DSS.

PROČITAJTE JOŠ: MOŽE LI MARTINOVIĆ DA OBJASNI VUČIĆU KAKO GA JE POMEŠAO SA HITLEROM?!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments