Politika

DA LI SU OVO VELIKE VUČIĆEVE POBEDE? Evo šta je uradio od Srbije!

“Nije pitanje kakvu će odluku doneti Karate savez Srbije, po pitanju učešća tzv. Kosova na EP u Novom Sadu, već ko je doveo Srbiju i njene sportske saveze u ovakvu ponižavajuću situaciju.”, pitaju iz Dveri.

Aleksandar Vučić i Ramuš Haradinaj (foto: arhiva)

U Novom Sadu se od 9. maja održava Evropsko prvenstvo u karateu na kojem je najavljeno i učešće sportista koji će predstavljati lažnu državu Kosovo, a iz Karate saveza Srbije ističu da „se intenzivno radi na tome da se ispoštuju preporuke Vlade Srbije koje se odnose na nastupanje Prištine“.

– I dok svi postavljaju pitanje da li ćemo opet doći u situaciju kao sa rukometnom utakmicom u Kragujevcu kada je i Srbija trebalo da igra bez nacionalnih simbola, Dveri postavljaju pitanje kako je do svega ovoga uopšte došlo. A odgovor je odlukama naše vlasti i potpisima stavljenim u toku pregovora u Briselu. Silne „pobede“ koje smo u tim pregovorima ostvarili dovele su nas u situaciju da na međunarodnim sportskim manifestacijama u našoj državi, naša južna pokrajina nastupa sa posebnom reprezentacijom. U isto vreme naši sportski savezi su stavljeni pred svršen čin – ako odbiju učešće lažne države Kosovo, biće kažnjeni od međunarodnih sportskih saveza, a ako prihvate dovode sve nas u ponižavajuću situaciju – ističu u Dverima.

(Izvor: Pravda)

Comments

comments